Γεωργαντάς από Λέσβο: Σημαντικός ο ρόλος του πρωτογενούς τομέα στο νησί

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς κατά την επίσκεψή του στο νησί υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο τον οποίο έχει ο πρωτογενής τομέας στην τοπική κοινωνία της Λέσβου

Σε σύσκεψη που είχε με το δήμαρχο της Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη συζητήθηκαν κυρίως το μεταφορικό ισοδύναμο στις ζωοτροφές, τα αρδευτικά έργα και αυτά της αγροτικής οδοποιίας, όπως επίσης και τα ζητήματα μεταφοράς αγροτικών προϊόντων στην επιβαρυμένη καλοκαιρινή περίοδο.

Εν συνεχεία στις συναντήσεις που είχε στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τον περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη συζητήθηκε σύμφωνα, με την ανακοίνωσή του ΥΠΑΑΤ «η εξαιρετική απορροφητικότητα τοπικά των Σχεδίων Βελτίωσης, η πολύ υψηλή απόδοση και απορροφητικότητα του ΕΤΑΛ, αλλά και το γεγονός ότι η Λέσβος ανελίχθηκε στην τρίτη θέση σε αριθμούς παραγωγικότητας σε γάλα και κρέας σε όλη την επικράτεια».

Παράλληλα, συνομίλησε με τυροκόμους του νησιού για θέματα όπως το Βιολογικό Γάλα, το κόστος μεταφοράς και παραγωγής και ζητήματα που αφορούν τα τοπικά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα όπως το Λαδοτύρι Μυτιλήνης.

Τέλος, ο κ. Γεωργαντάς συζήτησε με εκπροσώπους αγροτικών φορέων αλλά και παραγωγούς του νησιού για τα ζητήματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν οι πρωτοβουλίες του ΥΠΑΑΤ, τα θέματα αποζημιώσεων deminimis και αυτών του ΕΛΓΑ, των προβλημάτων στις πυρόπληκτες περιοχές, η παραγωγή και εμπορία ελαιολάδου, των προγραμμάτων νέων αγροτών, των ενισχύσεων στη ζωική και φυτική παραγωγή.

Δείτε επίσης: Κυριάκος Πιερρακάκης: «Σε όλο τον κόσμο οι απειλές και οι κίνδυνοι για την κυβερνοασφάλεια εξελίσσονται»