Γεωργαντάς: Οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ πραγματοποιούν τιτάνια προσπάθεια – Κατατέθηκε νομοτεχνική βελτίωση

«Παρέχουμε τη δυνατότητα στους δημάρχους να αυξήσουν τον χρόνο της υπερωριακής απασχόλησης ανά μήνα από 20 σε 40 ώρες ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν και τις σχετικές απολαβές», σημείωσε ο κ. Γεωργαντάς.

Με νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργος Γεωργαντάς στην τροπολογία που αφορά την κάλυψη των υπερωριών των εργαζομένων στα ΚΕΠ παρέχεται η δυνατότητα στους δήμους να εκτείνουν κατά το διπλάσιο το όριο της υπερωριακής απασχόλησης έως τις 31 Μαΐου του 2022 εάν οι έκτακτες συνθήκες της πανδημίας το απαιτήσουν.

Ο υφυπουργός, υποστηρίζοντας τη σχετική διάταξη της τροπολογίας του υπουργείου Εσωτερικών, ανέφερε πως τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, περίπου, οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ αποτελώντας το μοναδικό γκισέ του Δημοσίου που διεκπεραιώνει τις υποθέσεις που σχετίζονται με τον εμβολιασμό, έχουν πραγματοποιήσει μια τιτάνια προσπάθεια.

«Τα ΚΕΠ έχουν διεκπεραιώσει πάνω από 3.206.0000 πράξεις. Ως αναγνώριση αυτής της πολύ μεγάλης προσπάθειας που έκαναν αυτοί οι υπάλληλοι αλλά και ως κίνητρο ανταπόδοσης για την υπερωριακή απασχόληση που γίνεται στα ΚΕΠ κατά τις απογευματινές ώρες και όχι μόνο, παρέχουμε τη δυνατότητα στους δημάρχους να αυξήσουν τον χρόνο της υπερωριακής απασχόλησης ανά μήνα από 20 σε 40 ώρες ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν και τις σχετικές απολαβές», σημείωσε ο κ. Γεωργαντάς.

Δείτε επίσης: Κατερίνα Ζαρίφη & Θεοχάρης Ιωαννίδης: Φιλιούνται παθιασμένα – Δείτε ολόκληρη τη δημοσίευση