Γεωργαντάς: «Πάμε εξαιρετικά στους εμβολιασμούς – Το lockdown δίνει προσωρινή ανάσα» (vid)

«Τα κίνητρα λειτούργησαν στις νέες ηλικίες, αλλά αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποια άλλη σκέψη στην κυβέρνηση» είπε ο Υφυπουργός

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βουλευτής Κιλκίς κ. Γιώργος Γεωργαντάς φιλοξενήθηκε στον ΣΚΑΪ και είπε μεταξύ άλλων πως η εμβολιαστική εκστρατεία τον τελευταίο καιρό πάει πολύ καλά αφού αναμένεται μέχρι την Παρασκευή οι εμβολιασμοί με την πρώτη δόση να φτάσουν τους 7.000.000.

«Πάμε εξαιρετικά. Στους εμβολιασμούς πρώτης δόσης την Παρασκευή θα περάσουμε τα 7 εκατομμύρια». Σημείωσε επίσης πως κάθε μέρα περίπου 20-25.000 συμπολίτες μας κλείνουν ραντεβού για την πρώτη δόση.

«Το lockdown δίνει προσωρινή ανάσα στο σύστημα υγείας αλλά δεν λύνει το πρόβλημα. Το πρόβλημα λύνεται μόνο με τον εμβολιασμό» τόνισε ο Υφυπουργός. Εδώ και κάποιες μέρες οι εμβολιασμένοι με τις δύο δόσεις έχουν τη δυνατότητα να κάνουν και την τρίτη δόση. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά, περισσότεροι από 1.000.000 πολίτες έχουν ήδη κάνει την αναμνηστική δόση, ενώ χθες τα ραντεβού ήταν 125.000 και προχθές 150.000.

Δικαιούχοι, επανέλαβε ο υφυπουργός όσοι έχουν κλείσει το 6μηνο και είναι 2,8 εκατομμύρια. Από αυτούς έχουν εμβολιαστεί ένα εκατομμύριο και έχουν κλείσει το ραντεβού τους περίπου 850.000, δηλαδή συνολικά ποσοστό 65%.

Για όσους σπεύδουν να εμβολιαστούν με την πρώτη δόση, είπε ότι αποτελούν κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας ενώ για τους μεγαλύτερους είπε ότι η συμμετοχή τους στον εμβολιασμό είναι μικρότερη σχετικά με τους νέους.

Μιλώντας με αριθμούς, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι πρόκειται για άτομα που έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας τους και παρόλα αυτά δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και πρόκειται για περίπου 570.000 πολίτες.

«Τα κίνητρα λειτούργησαν στις νέες ηλικίες, αλλά αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποια άλλη σκέψη στην κυβέρνηση», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργαντάς.

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Προσβολή των ευρωπαϊκών θεσμών, η άρνηση των ΗΠΑ να χορηγήσουν βίζα στον Στ. Κούλογλου