Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης για λογαριασμό της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος στο ξενοδοχείο Porto Palace.
Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κετικίδης
Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Στράτος Σιμόπουλος, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Ιωάννης Αμανατίδης, και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Αρχικά ο κ. Σαββάκης στην ομιλία του είπε μεταξύ άλλων:
“Αισθάνομαι πραγματικά ιδιαίτερα συγκινημένος τη σημερινή μέρα, αφού απευθύνομαι για τελευταία φορά ως Πρόεδρος του ΣΒΕ στα μέλη μας.
Πέρασαν σχεδόν δέκα χρόνια, από την πρώτη φορά που τα μέλη του ΣΒΕ με τίμησαν και με εξέλεξαν στην Προεδρία του Συνδέσμου μας.
Ευχαριστώ θερμά τους συναδέλφους που με εμπιστεύθηκαν, αλλά κυρίως υπήρξαν αρωγοί και υποστηρικτές του έργου του Συνδέσμου μας. Ειλικρινά θέλω να πω ότι όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησα για το καλύτερο δυνατό και μάλιστα σε μια δύσκολη συγκυρία”.
Μ. Σχοινάς: “Η Ελλάδα προσελκύει επενδύσεις σε διαφορετικούς κλάδους”
Ο υπουργός από την πλευρά του είπε:
“Θεωρώ ότι είναι μεγάλη μου τιμή το ότι βρίσκομαι εδώ σήμερα παρά το γεγονός ότι ο φόρτος εργασίας αυτήν την εβδομάδα ήταν απίθανος. Θεώρησα όμως ότι ως υπουργός Ανάπτυξης θα έπρεπε να είμαι εδώ. Θέλω ως αιρετός να συγχαρώ τον κ. Σαββάκη διότι ως πρόεδρος έδωσε στο ΣΒΕ μια οντότητα που δεν υπήρχε πριν από τη θητεία του”.
“Μια μέρα πριν την έναρξη της ΔΕΘ βρεθήκαμε με τον αναπληρωτή υπουργό τον κ. Παπαθανάση βρεθήκαμε στην Κοζάνη για να εγκαινιάσουμε το βιομηχανικό πάρκο της Κοζάνης.
Το συγκεκριμένο βιομηχανικό πάρκο αποφασίστηκε να γίνει στον χώρο που το εγκαινιάσαμε επί πρωθυπουργίας Γεωργίου Ράλλη το 1981, και εγκαινιάστηκε επί Κυριάκου Μητσοτάκη 41 χρόνια μετά το 2022.
Με αυτούς τους ρυθμούς είναι θαύμα που έχουμε έστω και μια βιομηχανία στην Ελλάδα. Στην πραγματικότητα όλα αυτά τα χρόνια από το 1981 μέχρι σήμερα η χώρα πέρασε μια διαρκή φάση αποβιομηχάνισης.
Το κράτος όλα αυτά τα χρόνια είναι βέβαιο ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να κλείσει τις βιομηχανίες, άρα όσες έχουν επιβιώσει παίζει να είναι και οι πιο ανθεκτικές του πλανήτη.
Αυτό η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προσπαθεί να το αλλάξει. Το πρώτο βήμα για να γίνει αυτή η αλλαγή είναι η ίδρυση του Εθνικού Συμβουλίου Βιομηχανίας” συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.
Δείτε επίσης: Μητσοτάκης: «Είναι δύσκολο να επανέλθει η σχέση μας με την Τουρκία αν συνεχίσει να συμπεριφέρεται έτσι» (vid)