(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Γεωργιάδης: «Δεν καταργείται το 5ήμερο» – Είσαι «υπουργός νούμερο» απάντησε βουλευτής του ΚΚΕ

Σκληρή κόντρα μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και βουλευτών του ΚΚΕ αναπτύχθηκε στη βουλή, με τον υπουργό Εργασίας να λέει ότι καταργούν την ιστορία του κόμματός τους, ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσιώτης τον αποκάλεσε «νούμερο».

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για «συνδικαλιστές της συμφοράς» ενώ αναφέρθηκε και στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας λέγοντας ότι δεν είχε πολύ κόσμο.

propoli

«Το πενθήμερο δεν καταργείται. Και ο λόγος που δεν έχει κόσμο έξω, είναι ότι οι εργαζόμενοι διάβασαν το νομοσχέδιο και κατάλαβαν ότι δεν καταργείται» ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει απευθυνόμενος στα έδρανα του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ: «Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι διάβασαν το νομοσχέδιο κάτι που δεν έκαναν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι και οι συνδικαλιστές της συμφοράς».

«Ο κ. Φωτόπουλος κάνει απεργία για ένα άρθρο που δεν γνωρίζει»

Ο υπουργός Εργασίας είπε ότι το άρθρο το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να συνάπτουν παράλληλη σύμβαση μερικής απασχόλησης με έτερο εργοδότη είναι μια μετάφραση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας η οποία όπως τόνισε «θεσπίζει το άρθρο ως προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων». Ο ίδιος απαντώντας στην κριτική του ΠΑΣΟΚ εξήγησε πως η Ευρωπαϊκή Οδηγία είναι υποχρεωτική και αναρωτήθηκε «τι θα κάνατε αν κυβερνούσατε κύριοι του ΠΑΣΟΚ; Θα κάνατε επανάσταση στην ΕΕ; Ούτε το 8ωρο καταργείται ούτε το πενθήμερο και το αποδεικνύει η αντίδραση του κόσμου».

Ο κ. Γεωργιάδης έστρεψε τα βέλη του κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης τα οποία υιοθέτησαν τις θέσεις του συνδικαλιστή Νίκου Φωτόπουλου τονίζοντας ότι «ο κ. Φωτόπουλος κάνει απεργία για ένα άρθρο που δεν γνωρίζει. Αυτοί είστε. Λέει ότι οι οδηγοί των λεωφορείων θα εργάζονται για 13 ώρες και δεν γνωρίζει ότι ο χρόνος οδήγησης καθορίζεται από ειδικό νόμο με συγκεκριμένες ώρες ξεκούρασης».

«Η ΓΣΕΕ δεν απεργεί σήμερα. Ποιος απεργεί; Η ΑΔΕΔΥ των δημοσίων υπαλλήλων που δεν τους αφορά το νομοσχέδιο. Ουδείς γνωρίζει γιατί απεργούν. Απεργούν επίσης οι της ΟΛΜΕ. Γιατί; Έτσι, γιατί ακούσανε ότι κάπου έγινε απεργία και είδαν φως και μπήκαν. Και αποτέλεσμα ήταν η αξιοθρήνητη εικόνα της συγκέντρωσης χωρίς κόσμο» είπε.

«Αν εσείς κύριοι της Αριστεράς είστε ευχαριστημένοι από σημερινή απεργιακή κινητοποίηση μου περισσεύει»

Απαντώντας στο ΚΚΕ είπε ότι «καλές είναι οι θεωρίες αλλά υπάρχει πραγματική ζωή, δείξτε μου σήμερα, ένα εργοστάσιο που δεν δούλεψε. Όλα δουλέψανε. Για ποιο λόγο όλα τα εργοστάσια δούλεψαν; Γιατί οι εργάτες δεν απήργησαν; Γιατί θέλουν το νομοσχέδιο καθώς θα πληρώνονται καλύτερα. Αν εσείς κύριοι της Αριστεράς είστε ευχαριστημένοι από σημερινή απεργιακή κινητοποίηση μου περισσεύει».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσιώτης άρχισε να φωνάζει ότι το συλλαλητήριο είχε πολύ κόσμο ενώ αποκάλεσε «νούμερο» τον υπουργό.

«Έχουμε ελευθερία λόγου, είμαστε καθεστώς αστικό και δεν μπορείτε να μας απαγορεύετε να μιλάμε» ανταπάντησε ο κ. Γεωργιάδης για να συνεχίσει «Η πτέρυγα του ΚΚΕ είπε ότι δεν πέτυχε η απεργία λόγω δικαστικών αποφάσεων και εκφοβισμού. Αν πράγματι το πιστεύετε έχετε καταργήσει όλη σας την ιστορία, αν βασίζεστε σε δικαστικές αποφάσεις… Ένα κόμμα που ευαγγελίζεται επανάσταση προλεταριάτου δεν μπορεί να λέει ότι υποκύπτουν τα μέλη τους σε δικαστικές αποφάσεις».

Δείτε επίσης: Άδ. Γεωργιάδης: «O Κασσελάκης είναι καπιταλιστής όπως και εγώ, δεν τον λες κομμουνιστή» (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading