Γεωργιάδης: «Έτοιμο σε τέσσερα χρόνια το καλώδιο μεταφοράς ρεύματος από τη Σαουδική Αραβία προς την Ελλάδα»

«Αν συνεχίσει ως έχει ο ρυθμός των επενδύσεων μέχρι το τέλος του έτους, τότε το 2022 θα έχει σημειωθεί ρεκόρ όλων των εποχών στη χώρα μας», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας στη χώρα μας, και τη δήλωσή του για τη δημιουργία καλωδίου που θα συνδέει τις δύο χώρες για μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα, ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης εξήγησε ότι το καλώδιο μεταφοράς θα είναι έτοιμο περίπου σε τέσσερα χρόνια, καθώς χρειάζεται ένα χρόνο το συμβόλαιο και τρία χρόνια το έργο.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι το έργο αυτό «θα αλλάξει κατηγορία» την Ελλάδα, η οποία θα μπορεί να μεταπωλεί το ρεύμα που θα εισάγει.

«Σκοπός μας -πρόσθεσε ο υπουργός- είναι να γίνει η Ελλάδα η Μασσαλία της Νοτιοανατολικής Μεσογείου».

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι το έργο αυτό δεν έγινε στα καλά καθούμενα, αλλά είναι εξέλιξη σκληρής δουλειάς του πρωθυπουργού.

Σημειώνεται ότι, βάσει του Μνημονίου Συνεργασίας, θα διασυνδεθούν τα δίκτυα ηλεκτροδότησης των δύο χωρών και στη συνέχεια η Ελλάδα θα αποτελέσει «πύλη εισόδου» τόσο για τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου όσο και της Δύσης.

Δείτε επίσης: Νέα διαδικτυακή απάτη: Εάν λάβετε αυτό το email δεν είναι από την ΕΛΑΣ (pic)