Γεωργιάδης για «καλάθι του νοικοκυριού»: Ο ανταγωνισμός θα ωφελήσει τους καταναλωτές

Για το «καλάθι του νοικοκυριού», που έκανε πρεμιέρα χθες μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι το καλάθι του νοικοκυριού θα έρθει να νικήσει τον πληθωρισμό ή να αλλάξει την κατάσταση στην αγορά. Τι μπορεί να κάνει το καλάθι; Μπορεί να φτιάξει ένα χώρο όπου το σύνολο των προϊόντων συνθέτουν τα βασικά είδη για να λειτουργήσει ένα σπίτι. Άρα αγοράζοντας αυτά τα 51 προϊόντα, το σπίτι σου λειτουργεί και σε αυτά τα προϊόντα στο σύνολό τους έχεις καλύτερες τιμές», είπε.

Στη συνέχεια ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε πως ο ανταγωνισμός των εταιρειών με το καλάθι του νοικοκυριού θα ωφελήσει τους καταναλωτές.

«Το καλάθι του νοικοκυριού βάζει τις αλυσίδες και τη βιομηχανία να ανταγωνιστούν μεταξύ τους σε ένα πεδίο και έχουν μεγαλύτερο κίνητρο να δείξουν τον εαυτό τους καλύτερο εκεί, γιατί έτσι θα κερδίσουν καλύτερη πελατεία ή θα χάσουν πελατεία. Ο καταναλωτής βλέπει ποια αλυσίδα έκανε την καλύτερη προσφορά και την άλλη εβδομάδα, που θα αλλάξει το καλάθι, οι αλυσίδες που έμειναν πίσω θα έχουν κίνητρο να κάνουν καλύτερη προσφορά για να πλησιάσουν εκείνους που τους ξεπέρασαν. Με αυτό τον τρόπο φτιάχνουμε ένα χώρο προστατευμένο».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως οι καταναλωτές μπορούν να επισκεφτούν την πλατφόρμα e-katanalotis για να πληροφορηθούν για τις τιμές των προϊόντων.

Δείτε επίσης: Στο νοσοκομείο εκτάκτως ο Πάνος Καμμένος

Loading