Σε ανάρτησή του ο υπουργός Εργασίας σχολιάζει τις αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία στον ΣΕΒ
Κριτική σε όσα είπε στην ομιλία του στον ΣΕΒ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης έκανε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας ότι, σύμφωνα με την λογική του, «θα πρέπει να θεσπιστούν κανόνες που θα μας προστατεύουν από τις προσλήψεις».
Σε ανάρτησή του ο κ. Γεωργιάδης επιμένει σε τρία σημεία της ομιλίας για τα εργασιακά που αφορούσαν τις απολύσεις και τη νομοθεσία που τις αφορά.
Επισημαίνει ότι η ΝΔ επανέφερε σε ισχύ το 2019 διάταξη που είχε καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και πλέον «ο εργαζόμενος στην Ελλάδα, ανεξάρτητα του λόγου που απολύεται, παίρνει αποζημίωση, συνεπώς η προστασία στην απόλυση είναι περισσότερο ισχυρή στη χώρα μας».
Καταλήγει λέγοντας ότι, σύμφωνα με τη λογική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, «θα πρέπει να θεσπιστούν κανόνες που θα μας προστατεύουν από τις προσλήψεις, θα προστατεύουν τους ανέργους από το να βρουν δουλειά και φυσικά θα αποθαρρύνουν τους εργοδότες για την αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού! Δεν νομίζω να πήγαινε πολύ καλά όλο αυτό…»
Σήμερα στην Συνεδρίαση του ΣΕΒ ο @skasselakis είπε για τα Εργασιακά τα εξής: α) επαναφορά του Βάσιμου λόγου απόλυσης, β) προστασία και στις προσλήψεις (αν εννοεί την απαγόρευση άρνησης πρόσληψης για λόγους διακρίσεων αυτό ισχύει ήδη στην Ελλάδα μέσω Ευρωπαϊκών Οδηγιών, αν εννοεί… pic.twitter.com/iXGBjjnL1q
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) October 10, 2023
Στην ανάρτησή του ο υπουργός Εργασίας γράφει:
«Σήμερα στην Συνεδρίαση του ΣΕΒ ο Στ. Κασσελάκης είπε για τα Εργασιακά τα εξής: α) επαναφορά του Βάσιμου λόγου απόλυσης, β) προστασία και στις προσλήψεις (αν εννοεί την απαγόρευση άρνησης πρόσληψης για λόγους διακρίσεων αυτό ισχύει ήδη στην Ελλάδα μέσω Ευρωπαϊκών Οδηγιών, αν εννοεί κάτι άλλο να μας το πει διότι κανείς δεν το καταλαβαίνει) γ) επανάληψη των κατηγοριών για τους Νόμους Χατζηδάκη και Γεωργιάδη, ισχυρισμούς που επαναλαμβάνουν μονότονα εδώ και μήνες με τα γνωστά αποτελέσματα…οφείλω ως ο αρμόδιος Υπουργός να δώσω και πιο λεπτομερή απάντηση μήπως και καταλάβει κάτι: Στην Ελλάδα από το 1920 είναι θεσπισμένο το σύστημα της αναιτιολόγητης απόλυσης.
Το έγκυρο της απόλυσης εξαρτάται από την καταβολή αποζημίωσης. Αυτό το καθεστώς επαναφέραμε με το που εκλεγήκαμε το 2019 ενώ ο Συριζα πριν την έξοδό του το είχε ανατρέψει.
Ο εργαζόμενος στην Ελλάδα ανεξάρτητα του λόγου που απολύεται παιρνει αποζημίωση.
Συνεπώς η προστασία στην απόλυση είναι περισσότερο ισχυρή στη χωρα μας ειδικά αν αναλογιστούμε ότι το δίκαιο μας με τον νόμο του Κωστή Χατζιδάκη και τον νέο νόμο μας, προστατεύεται ακόμα περισσότερο ο εργαζόμενος από καταχρηστικές απολύσεις και εν γένει.
Σύμφωνα με την λογική του, θα πρέπει να θεσπιστούν κανόνες που θα μας προστατεύουν από τις προσλήψεις θα προστατεύουν τους ανέργους από το να βρουν δουλειά και φυσικά θα αποθαρρύνουν τους εργοδότες για την αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού ! Δεν νομίζω να πήγαινε πολύ καλά όλο αυτό…»
Δείτε επίσης: Κυρ. Μητσοτάκης από ΣΕΒ: Ανάπτυξη ποιοτική, ανθεκτική, πράσινη και βιώσιμη με σύγκλιση των μισθών με την Ευρώπη