(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Γεωργιάδης για ομόφυλα ζευγάρια: «Οι προβληματισμένοι έλαβαν απαντήσεις»

«Θα αποδείξουμε πόσο συμπαγής είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στο αναλυτικό δελτίο της ΕΡΤ για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και τόνισε ότι η ενημέρωση των βουλευτών είχε αποτέλεσμα.

propoli

«Αυτοί που ήταν προβληματισμένοι έλαβαν απαντήσεις» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και τόνισε ότι «στη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει κανένα νομοσχέδιο που δεν πηγαίνει ο αρμόδιος υπουργός στην Πειραιώς και δεν συναντά όλους βουλευτές για να κάνει ενημέρωση για το νομοσχέδιο που φέρνει» εξηγώντας ταυτόχρονα για τις απουσίες από την ενημέρωση ότι «δεν είναι τόσο οργανωμένη λόγω των αντιδράσεων. Θα αποδείξουμε στο ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια πόσο συμπαγής είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι «ο γάμος των ομοφυλόφιλων ήταν προεκλογική μας δέσμευση».

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε και στο αν το σύμφωνο συμβίωσης θα αρκούσε για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών και των παιδιών λέγοντας ότι «ακούω το επιχείρημα κάποιου που λέει “δεν θέλω ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων να μεγαλώνουν ένα παιδί”. Το ακούω ως επιχείρημα, δεν το δέχομαι, το θεωρώ λάθος επιχείρημα. Επίσης, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι θεωρώ εξαιρετικά ομοφοβική και απαράδεκτη τη δήλωση που έκανε χθες ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ στην ΕΡΤ ότι αν μεγαλώνουν αυτοί παιδιά θα τα κάνουν ομοφυλόφιλους. Είναι σαν να λέμε ότι θα κάνουν κάτι κακό οι άνθρωποι στα παιδιά που θα πάρουν. Αυτό είναι απαράδεκτο, σφόδρα ομοφοβικό. Και περίμενα το ΠΑΣΟΚ το ίδιο σήμερα να το έχει καταδικάσει ως δήλωση. Παιδιά μπορούν να γίνουν ετεροφυλόφιλα από ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων, όπως παιδιά ομοφυλόφιλα από ζευγάρι ετεροφυλόφιλων. Αυτές οι απόψεις είναι και αντιεπιστημονικές, αντιαισθητικές και ομοφοβικές».

Για τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά είπε ότι «δεν σχολιάζω οποιαδήποτε δήλωση Σαμαρά για λόγους σεβασμού. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει πλήρη ελευθερία λόγου στη ΝΔ».

Δείτε επίσης: Γεωργιάδης για Πολάκη: «Σίγουρα είναι πιο ακροδεξιός από εμένα – Βρίζει και κάνει buylling»

Loading