Γεωργιάδης για πίεση στο ΕΣΥ: «Δεν υπάρχει αυτή η εικόνα την οποία προσπαθούν να βγάλουν προς τα έξω»

«Τα γενικά στοιχεία φέτος είναι πολύ καλύτερα από πέρυσι» είπε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης φιλοξενήθηκε στον ΣΚΑΪ και μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού και γρίπης, τονίζοντας πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

propoli

Ο κ. Γεωργιάδης είπε:

«Δεν υπάρχει κανένας φόβος και κανένας πανικός. Δεν υπάρχει αυτή η εικόνα την οποία προσπαθούν να βγάλουν προς τα έξω. Υπάρχει μία αυξημένη πίεση στα νοσοκομεία, πού όμως; Ούτε στις εντατικές ούτε στους θανάτους. Υπάρχει μεγαλύτερη πίεση στις εισαγωγές, διότι έχουμε ταυτόχρονα την κορύφωση δύο επιδημιών, του Covid και της γρίπης. Όμως, τα γενικά στοιχεία φέτος είναι πολύ καλύτερα από πέρυσι, είναι απολύτως υπό έλεγχο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να καλλιεργήσουμε πανικό και ανησυχία».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η πίεση αυτή τη στιγμή στο σύστημα είναι το 1/10 από την εποχή που ήμασταν σε πίεση. Δεν υπάρχει ζήτημα. Να ακούν, όμως, οι ασθενείς τις συμβουλές των γιατρών τους και να μην κάνουν του κεφαλιού τους. Να τηρούν τις οδηγίες των γιατρών. Οι γιατροί υπολογίζουν ότι η κορύφωση αυτών των δύο επιδημιών θα γίνει σε περίπου 2-3 εβδομάδες από σήμερα. Άρα, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα δούμε την κορύφωση αυτού του φαινομένου και από τον Φεβρουάριο θα αρχίσει σιγά, σιγά να αποκλιμακώνεται ως τον Μάρτιο όπου θα έχει τελειώσει».

Δείτε επίσης: Γεωργιάδης: «Μας αρέσει που ο Κασσελάκης στρέφει τον ΣΥΡΙΖΑ δεξιότερα»

Loading