(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Γεωργιάδης για Τσίπρα: «Too little, too late» – «Παγκοσμίως άγνωστος ο Πολάκης»

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στον Real Fm 97,8 και αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση Novartis αλλά και για τις τηλεοπτικές άδειες.

«”Too little, too late” λένε οι Άγγλοι. Πολύ λίγο, πολύ αργά. Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο βασικός πολιτικός ενορχηστρωτής του σκανδάλου Novartis. Πραγματικός στόχος του δεν ήταν να αποδοθεί Δικαιοσύνη ή να βρεθεί σκάνδαλο Novartis αλλά να κλείσουν κάποιους από εμάς στη φυλακή και να κερδίσουν με αυτόν τον τρόπο τις εκλογές. Δεν έγινε, επειδή δεν υπήρχαν στοιχεία. Πιστεύω ότι τον είχαν πείσει πως θα μπορέσουν να προφυλακίσουν δύο τρεις από εμάς» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «Τα αδιευκρίνιστα ποσά στην αρχειοθέτησή μου είναι τυπικός νομικός όρος. Ο Πολάκης εξακολουθεί να το λέει γιατί δεν έχει τι να πει. Όλους τους λογαριασμούς μου τους έψαχνε η κυρία Τουλουπάκη και δεν βρήκε τίποτα. Δεν το αρχειοθέτησε, αλλά ούτε και μου άσκησε δίωξη. Δεν βρήκε κάτι».

propoli

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η υπόθεση Novartis ήταν κομβικό σημείο στην πολιτική πορεία του Αλέξη Τσίπρα. Στην πολιτική δεν γίνεται να έχεις προσωπικούς εχθρούς. Εγώ προσωπικό εχθρό έχω μόνο τον Πολάκη. Η Novartis δημιούργησε πρόβλημα στον Τσίπρα».

Για τον Παύλο Πολάκη

«Έκανα μια δημόσια ανάρτηση για τον Τσίπρα και τον Πολάκη γιατί ήθελα να επισημάνω ένα στοιχείο που για εμένα είναι πολύ σημαντικό: «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος» υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στον Παύλο Πολάκη και συμπλήρωσε:

«Ο Πολάκης ήταν παγκοσμίως άγνωστος. Το 2013 είχα κατέβει στα Σφακιά, όπου ήταν δήμαρχος ο Πολάκης για να εγκαινιάσω ένα κέντρο Υγείας και είχε πάει στην Γαύδο για να μην με υποδεχτεί. Μου ήταν άγνωστος, δεν ήξερα ποιος ήταν. Έπειτα από δύο χρόνια που έγινε βουλευτής έμαθα ότι εκείνος ήταν ο δήμαρχος που δεν με είχε υποδεχτεί τότε. Τόσο παγκοσμίως άγνωστος ήταν. Τότε δεν στήριζε ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ήταν με τον Καζάκη.

Στήριζε το ΕΠΑΜ το 2012. Πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ ως προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα. Δεν τον ήθελε κανείς άλλος. Βγήκε βουλευτής από τύχη το 2015 και μετά τον έκανε ο Αλέξης Τσίπρας πρώτα υφυπουργό στον τομέα Διαφάνειας στο Δικαιοσύνης και μετά αναπληρωτή υπουργό Υγείας. Χωρίς τον Τσίπρα δεν θα τον ήξερε κανείς. Είναι δυνατόν να βγαίνει πρώτος ο Πολάκης να τον βρίζει;».

«Λένε για μένα ότι πρόδωσα τον Καρατζαφέρη; Πού τον πρόδωσα; Για τον Καρατζαφέρη έχω μεγάλη αγάπη, είναι οικογένειά μου. Φέρθηκα εγώ αχάριστα στον Καρατζαφέρη είπε στη συνέχεια.

Δείτε επίσης: Αδ. Γεωργιάδης από Θεσσαλονίκη: Σε λιγότερους από 12 μήνες οι πολίτες θα έχουν ολοκαίνουργια κέντρα υγείας

Loading