Γεωργιάδης: «Ναι στους γιατρούς του ΕΣΥ να χειρουργούν και στον ιδιωτικό τομέα»

Πολύ κοντά στην έναρξη απογευματινών χειρουργείων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, καθώς και στη δυνατότητα των γιατρών να χειρουργούν εκτός ωραρίου και στον ιδιωτικό τομέα, φαίνεται ότι βρισκόμαστε, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, υπενθύμισε πως τη μεταρρύθμιση για τα απογευματινά χειρουργεία είχε εξαγγείλει ο ίδιος, όταν βρισκόταν και πάλι στη θέση αυτή, πριν από μία δεκαετία.

propoli

«Είχα πει από την αρχή, όταν η κυρία Γκάγκα ψήφιζε τον σχετικό νόμο, ότι ήταν μια εξαιρετική πρωτοβουλία. Την είχα υποστηρίξει δημόσια. Άλλωστε, η μεταρρύθμιση της κυρίας Γκάγκα ήταν κάτι που είχα εξαγγείλει εγώ τον Οκτώβριο του 2013, για να καταλάβετε με τι ρυθμούς κινείται η Ελλάδα. Μια μεταρρύθμιση που είχε εξαγγείλει ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τον Οκτώβριο του 2013 θα την εφαρμόσει ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο του 2024» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και για τη δυνατότητα των γιατρών του ΕΣΥ να έχουν ιδιωτικά ιατρεία και να χειρουργούν και στον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Πρέπει να μπορούν και οι γιατροί του ΕΣΥ και να έχουν απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και να μπορούν αν το επιθυμούν, αφού έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του ΕΣΥ, να χειρουργούν στον ιδιωτικό τομέα εκτός ωραρίου».

Δείτε επίσης: Δυστύχημα στα Τέμπη: «Το δυστύχημα οφείλεται σε λάθος του σταθμάρχη», κατέθεσε ο CEO της Hellenic Train

Loading