Γεωργιάδης: «Στόχος μας είναι να πληρώνουν οι Έλληνες τους φθηνότερους λογαριασμούς ρεύματος αναλογικά με τους Ευρωπαίους» (vid)

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο στεγαστικό του δάνειο

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στο OPEN και αναφέρθηκε στη ρήτρα αναπροσαρμογής, στις αυξήσεις στα καύσιμα, στις επενδύσεις, αλλά και στο στεγαστικό του δάνειο και το πόθεν έσχες.

«Το στεγαστικό δάνειό μου δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική μου σταδιοδρομία. Το πήρα πριν εκλεγώ βουλευτής. Σαν δανειολήπτης είμαι πράσινος δεν έχω χάσει ούτε μία δόση. Το πληρώνω και το πληρώνω σωστά. Γιατί το πληρώνω; Γιατί τόσα χρόνια χειρίζομαι τα οικονομικά της οικογένειάς μου με νοικοκυροσύνη. Πληρώνω ακόμα τόκους. Από το μνημόνιο οι τράπεζες έκαναν επέκταση των δανείων με μείωση των δόσεων» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα στοιχεία της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) έδειξαν ότι το 46% των πρατηρίων είχαν υπερβεί το περιθώριο κέρδους για τα καύσιμα. Παράλληλα τόνισε ότι οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας ζητούν από τους πολίτες να μειώσουν την κατανάλωση του ρεύματος και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε σε ένα πλαίσιο πολέμου. Το να υποκρινόμαστε ότι γίνεται πόλεμος στην Ευρώπη και δεν επηρεάζεται η ζωή κανενός μας δεν γίνεται». Στην Ελλάδα «όλα τα εργοστάσια λιγνίτη που μπορούν να λειτουργήσουν, λειτουργούν στο 100%».

Τι ανέφερε για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Για τη ρήτρα αναπροσαρμογής είπε πως ο στόχος είναι να πληρώνουν οι Έλληνες το μικρότερο λογαριασμό αναλογικά με τους Ευρωπαίους.

«Το κράτος αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης» με την τροπολογία που κατατέθηκε για τη ρήτρα αναπροσαρμογής. «Πώς θα διατηρήσουμε την παλιά μας ζωή εν μέσω πολέμου είναι μία λάθος συζήτηση» τόνισε.

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: «Η ρήτρα αναπροσαρμογής θα υπάρχει αλλά οι πολίτες δε θα τη βλέπουν»