Γεραπετρίτης: «Κυβερνητικά αντίμετρα για τις αυξήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο»

Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA φιλοξενήθηκε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος μίλησε για το πλήρες πακέτο των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης.

Ξεκινώντας από την μάχη της ακρίβειας ανέφερε ότι: «υπάρχει σημαντικό κύμα ανατιμήσεων, αυτό είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και οφείλεται στο γεγονός ότι έχουμε μια πολύ γρήγορη ανάκαμψη, και παγκόσμια και κατ’ εξοχήν και στην Ελλάδα από το κύμα του κορονοϊού».

«Πρέπει, βεβαίως, να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και θα γίνουν πολύ δραστικές παρεμβάσεις», ανέφερε και τόνισε ότι στο πρώτο κύμα μέτρων που ψηφίστηκε την παρασκευή έχει μέσα ρύθμιση για την επιδότηση του ηλεκτρικού:

«Από τον επόμενο λογαριασμό θα δουν οι πολίτες τις μειώσεις πάνω στις αυξήσεις, θα απορροφηθεί το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των αυξήσεων», ήταν η δέσμευση του Γ. Γεραπετρίτη.

Τη Δευτέρα, εξάλλου, «στο Υπουργικό Συμβούλιο θα έχουμε μια πρώτη γεύση του προσχεδίου του προϋπολογισμού, η εικόνα είναι πολύ ενθαρρυντική, θα έχουμε σημαντική αύξηση της ανάπτυξης», τόνισε επικαλούμενος και την πρόβλεψη του οίκου Fitch

Την ίδια στιγμή, «έχουμε μια πραγματική αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος, βεβαίως δεν έχουν υπάρξει μεγάλες αυξήσεις μισθών, από την άλλη το πραγματικό εισόδημα των πολιτών έχει αυξηθεί: μειώθηκε δραστικότατα η φορολογία σε όλους τους τομείς, ιδίως στη μεσαία τάξη, υπήρξε σημαντικότατη μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές, πολύ μεγάλη αύξηση των ιδιωτικών καταθέσεων, 30 δισ.».

Δείτε επίσης: Σε κανονικά για την εποχή επίπεδα η μέση θερμοκρασία τον Σεπτέμβριο

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr