Γερμανία: Το CDU/CSU “ανοίγει την ψαλίδα” έναντι των Πρασίνων

Ευνοϊκά για τη Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) είναι τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων ενόψει των ομοσπονδιακών βουλευτικών εκλογών της 26ης Σεπτεμβρίου, καθώς ενισχύει το προβάδισμά της έναντι των Πρασίνων.

Την ίδια στιγμή, ο χριστιανοδημοκράτης υποψήφιος Καγκελάριος Άρμιν Λάσετ πλησιάζει την αντίπαλό του Αναλένα Μπέρμποκ, η οποία παραμένει ωστόσο στην κορυφή της προτίμησης των ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών RTL και ntv, το CDU/CSU εξασφαλίζει το 27% (+2), ενώ οι Πράσινοι παραμένουν στη δεύτερη θέση με 22% (-2). Τα υπόλοιπα κόμματα διατηρούν τις δυνάμεις τους, με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και τους Φιλελεύθερους (FDP) στο 14%, την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) στο 9% και την Αριστερά στο 6%.

Εάν αυτά ήταν τα… πραγματικά αποτελέσματα των εκλογών, το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο θα αποκτούσε επιπλέον 32 βουλευτές και θα έφθανε τους 741 και οι πιθανοί κυβερνητικοί σχηματισμοί θα ήταν οι εξής: α) μεταξύ CDU/CSU και Πρασίνων, β) μεταξύ CDU/CSU, SPD και FDP ή γ) μεταξύ Πρασίνων, SPD και FDP.

Στο ερώτημα για την απευθείας επιλογή Καγκελάριου, η υποψήφια των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ εξακολουθεί να προηγείται με 21% (-3) και ακολουθούν ο ‘Αρμιν Λάσετ (CDU) με 20% (+1) και ο Όλαφ Σολτς (SPD) με 16% (+2). Το 43% των ερωτηθέντων ωστόσο δεν επιλέγει κάποιον από τους τρεις υποψηφίους.

Δείτε όλη τη ροή ειδήσεων

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ