(EUROKINISSI)

Γεροβασίλη: Ο Τσίπρας ούτε αποτελεί, ούτε έχει λόγο να αποτελέσει μέρος του σημερινού προβλήματος

Η ίδια έκανε σαφές ότι «από θέση αρχής διαφωνεί με την μετάθεση του εσωκομματικού διαλόγου από τα όργανα στη μιντιακή σφαίρα».

Κατά της έκκλησης που απευθύνουν στελέχη στον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για την κρίση που μαστίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, τάχθηκε με συνέντευξή της στον ρ/σ Παραπολιτικά, η Δ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

propoli

Η ίδια έκανε σαφές ότι «από θέση αρχής διαφωνεί με την μετάθεση του εσωκομματικού διαλόγου από τα όργανα στη μιντιακή σφαίρα». Επέμεινε δε στην πάγια άποψή της ότι «δεν πρόκειται να σχολιάζει την κάθε λέξη που εξαπολύεται στη δημόσια σφαίρα» προσθέτοντας ότι «οι τρέχουσες εξελίξεις δεν είναι καθόλου ευχάριστες».

«Στη συζήτηση έχω θέσει κάποιες παραμέτρους και οφείλουμε όλοι να τις σκεφτούμε. Είμαστε κόμμα, έχουμε όργανα, είμαστε στελέχη, εκλεγμένοι ή μη βουλευτές και έχουμε την ευθύνη του χώρου που αναλογεί και σε όλους εμάς και φυσικά στον νέο πρόεδρο».

Αναφορικά με τις παρελθοντικές απόψεις του νέου προέδρου και την πρόσφατη παρουσία του στο ΣΕΒ επισήμανε ότι «προφανώς δεν είναι δυνατόν να την βρίσκουν σύμφωνη» και ότι «όντως υπήρξαν κάποια κενά στην ομιλία του», ωστόσο δήλωσε ότι «δεν μπορώ να δεχτώ το ότι εμείς οι άνθρωποι του προοδευτικού χώρου δεν θα δώσουμε χώρο και χρόνο σε ανθρώπους να αλλάξουν – κατά δήλωσή τους – και να βελτιωθούν.

Ούτε μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος απουσίαζε από παιδί από την ελληνική πραγματικότητα. Προσωπικά είμαι από τους ανθρώπους που δίνω χώρο και χρόνο σε νεότερους, φιλόδοξους και προσοντούχους με σαφή όμως στόχο να συνθέσουμε όλοι μαζί».

Παράλληλα, η κ. Γεροβασίλη δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει το γεγονός ότι το ευρύτερο πολιτικό σκηνικό βρίθει ιδεολογικών μετακινήσεων, εν προκειμένω και στην κυβερνώσα παράταξη, υπενθυμίζοντας ότι «υπάρχουν πολλοί των οποίων το πολιτικό παρελθόν έχει ξεχαστεί και με τους οποίους συνομιλούμε και αντιπαρατιθέμεθα σοβαρά μαζί τους όλοι μας, και media και πολιτικοί».

Αναφορικά με την έως τώρα στάση του Αλέξη Τσίπρα, η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι «ο ίδιος αποχώρησε, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη που του αναλογούσε δίνοντας χώρο σε ένα συντεταγμένο κόμμα, τη στιγμή που έπρεπε να εκλεγεί καινούργιος πρόεδρος. Έτσι, η ευθύνη πέφτει σε όλους εμάς που έκτοτε τα καταφέρνουμε ή δεν τα καταφέρνουμε. Άρα, ο Τσίπρας ούτε αποτελεί μέρος του σημερινού προβλήματος ούτε βεβαίως έχει λόγο να αποτελέσει».

Στο ερώτημα “τις πταίει” για την διπλή εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, η Αντιπρόεδρος της Βουλής είπε ότι «η απάντηση σχετίζεται με την απώλεια της αξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, άρα δεν είναι λύση να ρίξουμε ‘το μουτζούρη σε μια πλευρά’ και να εξαπολύουμε βέλη στη δημόσια σφαίρα». Τουναντίον, όπως είπε, «η ανάκτηση της αξιοπιστίας και της σοβαρότητάς μας ως πολιτικού χώρου έχει να κάνει με τη σημερινή μας κατάσταση και με τα βήματα που οφείλει ο καθένας να κάνει καθημερινά σε αυτήν την πολύ δύσκολη κι όντως πολύ σύνθετη και κρίσιμη περίοδο για όλους μας».

Κλείνοντας, η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι η στάση για την οποία θα συνεχίσει να εργάζεται το επόμενο διάστημα εντείνοντας μάλιστα τις προσπάθειές της είναι η διαφύλαξη της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ξεκαθαρίζοντας για μία ακόμη φορά ότι, δεν πρόκειται να συμπορευτεί, μετά από τόσα χρόνια πολιτικής διαδρομής σε αυτόν τον χώρο, με εύκολες κατηγορίες και απαντήσεις στη δημόσια σφαίρα, υπενθυμίζοντας ότι «φταίμε όλοι, ο καθένας στο βαθμό που του αναλογεί από το υψηλότερο στέλεχος του κόμματος μας μέχρι το τελευταίο μας μέλος. Το πως ζει, το πώς κινείται στη ζωή του, στη δουλειά του, στην οικογένεια του. Όλοι δίνουμε μαθήματα ήθους, ύφους και συνέπειας λόγων και πράξεων».

Δείτε επίσης: Νέα Μάκρη: Μετέτρεψαν σπίτι σε «εργοστάσιο» κάνναβης

Loading