Για ποιους λόγους θα πρέπει να εμπιστευθούν ξανά το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ οι νέοι…

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009. Αυτή ήταν η τελευταία ημερομηνία κατά την οποία το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ανέλαβε τα ηνία της εξουσίας. Με το ποσοστό του 43,92% και τη χαοτική διαφορά της τάξης του 10,45% από τη Νέα Δημοκρατία (σ.σ. το ποσοστό της ήταν 33,47%) ο Γιώργος Παπανδρέου γίνεται «κάτοικος» Μαξίμου διαδεχόμενος τον Κώστα Καραμανλή έχοντας άνετη πλειοψηφία 160 εδρών.

Εδώ και δέκα χρόνια όμως, βάσει εκλογικών αποτελεσμάτων δείχνει να έχει αναλάβει πλήρως την ευθύνη για τη μνημονιακή περίοδο, με αποκορύφωμα τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 που λίγο έλειψε να μείνει εκτός βουλής με ποσοστό 4,68%.

Είναι πολλοί αυτοί που θα ρωτήσουν για ποιο λόγο να ψηφίσουν ξανά το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και κυρίως οι νέοι, όταν η παράταξη έχει ήδη πάρει αρκετές ευκαιρίες τα προηγούμενα χρόνια. Ένας λόγος είναι η ξεκάθαρη θέση του προέδρου κ. Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με τους – πολιτικούς – «μετανάστες» οι οποίοι στα δύσκολα χρόνια του Κινήματος ανταποκρίθηκαν στο «φλερτ» της Αριστεράς βλέποντας τον καλπασμό του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προς την εξουσία.

Η σταθερή άποψη του κ. Ανδρουλάκη σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, δείχνει ξεκάθαρη πρόθεση ρήξης με την πολιτική ασυνέπεια, μια στάμπα την οποία είχαν την…τιμή να λάβουν οι περισσότεροι εντός του κοινοβουλίου απ’ τον ελληνικό λαό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα και για τον κατώτατο μισθό. Την ώρα που τα ελληνικά νοικοκυριά στενάζουν μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, ενώ ο πληθωρισμός είναι στα ύψη, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει δεσμευτεί για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 750 ευρώ.

Ένα «καυτό» θέμα το οποίο απασχολεί χιλιάδες οικογένειες, νέους και νέες είναι αυτό της φοιτητικής κατοικίας. Άνθρωποι με όνειρα, θέλουν να «χτίσουν» το μέλλον τους έχοντας μόνο μια επιθυμία. Να σπουδάσουν αυτό που αγαπούν ζώντας με αξιοπρέπεια. Μόνο που στις μέρες μας για χιλιάδες φοιτητές τίποτα από τα δύο δεν είναι εύκολο. Με τα ενοίκια «στον Θεό», με την ενεργειακή κρίση να δεσπόζει σε όλη την Ευρώπη, και με έναν κατώτατο μισθό ο οποίος δε φτάνει ούτε για…τσιγάρα αμέτρητοι φοιτητές αναγκάζονται να δουλέψουν παράλληλα με τις σπουδές τους, έτσι ώστε να δώσουν μια «ανάσα» στις οικογένειές τους. Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ λοιπόν έχει «δείξει» το Ταμείο Ανάκαμψης ως μέσο επίλυσης του προβλήματος αφού από αυτό θα βρεθούν τα κονδύλια για κατασκευή χιλιάδων κατοικιών οι οποίες θα διατίθενται με χαμηλό ενοίκιο σε νέους και οικογένειες.

Η Χαριλάου Τρικιούπη, έχει δημοσιοποιήσει τα μέτρα που προτείνει τα οποία είναι άμεσα υλοποιήσιμα ζητώντας από την κυβέρνηση να διευρύνει την επιδότηση ενοικίου με κοινωνικά κριτήρια, να δοθεί πρόσθετο επίδομα σε κάθε φοιτητή ο οποίος σπουδάζει σε πόλη κύριου τουριστικού προορισμού, αλλά και να επαναφέρει την έκπτωση του φόρου ενοικίου για παιδιά που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους.

Πρόκειται σίγουρα για μέτρα που δε θα εκτροχιάσουν την οικονομία εκτός δημοσιονομικού περιθωρίου, ενώ θα αποτελέσουν και την κινητήριο δύναμη των νέων ανθρώπων στο να πάρουν πιο εύκολα την απόφαση να εγκαταλείψουν τις πόλεις τους για σπουδές.

Η στιβαρή πολιτική για την επίλυση του δημογραφικού

Ένα άλλο μείζον πρόβλημα των ημερών μας είναι και ο πολύ μεγάλος αριθμός παιδιών που έμειναν εκτός ΚΔΑΠ για άλλη μια χρονιά. Φέτος οι οικογένειες περίπου 84.000 παιδιών έμειναν εκτός χρηματοδότησης, αριθμός μεγαλύτερος από πέρυσι και πολύ μεγαλύτερος από το 2020.

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο με άλλα λόγια για ανικανότητα της κυβέρνησης «να ασκήσει αποτελεσματική κοινωνική πολιτική και να διασφαλίσει επαρκώς την έμπρακτη στήριξη της ελληνικής οικογένειας με παιδιά».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά από ερώτηση της politic παρουσίασε από το βήμα της 86ης ΔΕΘ ένα ξεκάθαρο πλάνο το οποίο είναι ικανό να λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είπε πως για την παράταξη προτεραιότητα είναι το κοινωνικό κράτος. Τόνισε πως θα πρέπει η ελληνική οικογένεια να γνωρίζει πως όσα παιδιά και να κάνει θα έχει χαμηλές δαπάνες στην υγεία και την παιδεία έτσι ώστε να μεγαλώσουν με αξιοπρέπεια τα παιδιά, σχολιάζοντας πως αυτή είναι μια πολύ στιβαρή πολιτική για την επίλυση του δημογραφικού, και όχι η πολιτική των επιδομάτων.

Για αυτούς αλλά και για πολλούς άλλους λόγους λοιπόν η νεολαία θα λέγαμε ότι αξίζει να δώσει μια ακόμα ευκαιρία στο συγκεκριμένο Κίνημα, και να αρπάξει από τα…μαλλιά την ευκαιρία που της δίνεται να περάσει τις δικές της ιδέες και ανησυχίες εντός του κοινοβουλίου, μέσω μιας παράταξης η οποία διαχρονικά στέκεται στο πλευρό του Έλληνα πολίτη, είτε από τη θέση της κυβέρνησης είτε από αυτήν της αντιπολίτευσης…

Δείτε επίσης: Πέννυ Δαλαμπούρα: «H πορεία του ΠΑΣΟΚ θα είναι αυτόνομη»