Γιάννης Μπουρνούς για Δήμο Μυτιλήνης: «Σοβαρές και ανησυχητικές οι καταγγελίες των δυό γυναικών»

Η δήλωση του Γιάννη Μπουρνού για τις εργαζόμενες στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Μυτιλήνης

Στις καταγγελίες των δύο γυναικών εργαζομένων στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Μυτιλήνης αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ν. Λέσβου και Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών Γιάννης Μπουρνούς.

Αναλυτικά:

Οι επανειλημμένες καταγγελίες των δυο γυναικών εργαζομένων στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Μυτιλήνης, είναι σοβαρές και εξαιρετικά ανησυχητικές. Παραπέμπουν ξεκάθαρα σε σεξουαλική και ηθική παρενόχληση σε βάρος τους από συνάδελφό τους, καθώς και σε ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον, όπου παραβιαστικές και κακοποιητικές συμπεριφορές φαίνεται να γίνονται ανεκτές και να μένουν ατιμώρητες. Αντί ο κ. Δήμαρχος να προχωρήσει σε ενδελεχή έρευνα και απόδοση ευθυνών, φαίνεται όχι απλώς να ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές, αλλά να επιδιώκει και τη συγκάλυψή τους.

Μάλιστα, η εξέλιξη της υπόθεσης δείχνει απόπειρα ενοχοποίησης των θυμάτων, αλλά και τιμωρίας τους με δυσμενή μετάθεση με το επιχείρημα της «προστασίας» τους. Προστασία από τι κύριε Δήμαρχε; Από τι απειλούνται οι δυο εργαζόμενες του Δήμου σας και τι κάνετε εσείς γι’ αυτό;

Τα καταγγελλόμενα και οι αντιδράσεις των αρμόδιων αποκαλύπτουν εμπεδωμένη κουλτούρα ατιμωρησίας για σεξουαλική και ηθική παρενόχληση που ντροπιάζει όλους μας και πρώτον από όλους τον Δήμαρχο. Έστω και τώρα, τον καλώ να βρει το σθένος να διοικήσει με στοιχειώδη επάρκεια και ευθύνη τις υπηρεσίες του Δήμου Μυτιλήνης, να εγγυηθεί αμερόληπτες διαδικασίες έρευνας των καταγγελιών και απόδοσης ευθυνών και να ξεκαθαρίσει δημόσια πως θα πατάσσονται αμείλικτα τυχόν κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος γυναικών.

Δείτε επίσης: Στυλιανίδης: «Περισσότερα και καλύτερα εναέρια μέσα το καλοκαίρι» (audio)

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr