Γιαννούλης: Τα ψέματα του Βρούτση οδηγούν σε εξαθλίωση τους εργαζομένους

Γιαννούλης: Τα ψέματα του Βρούτση οδηγούν σε εξαθλίωση τους εργαζομένους

Σε ανακοίνωσή του ο Χρήστος Γιαννούλης “ρίχνει τα βέλη του” στον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, τονίζοντας ότι τα ψέματά του έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση περίπου 31.000 εργαζομένους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Γιαννούλη:

“ΤΟ ΨΕΜΑ: Σε συνέχεια της επίκαιρης ερώτησης για την αδυναμία των 31.000 εργαζομένων σε προγράμματα κοινωφελούς απασχόλησης να λάβουν το επίδομα ανεργίας οι ίδιοι οι πρώην εργαζόμενοι αποδομούν τον ισχυρισμό του Υπουργού, ότι οι εργαζόμενοι σε ένα πρόγραμμα δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο επόμενο πρόγραμμα αλλά στο μεθεπόμενο και ότι αυτό συνέβαινε και στα 4 χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι δεν έχει συμβεί ποτέ αποκλεισμός του αμέσως προηγούμενου διαδοχικού προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στο νέο, που αφορούν το πρόγραμμα που προκηρύσσεται στο σύνολο των Δήμων της χώρας.

Αυτό δεν συνέβη στην Δημόσια Πρόσκληση 2/2015 καθώς είχαν δικαίωμα συμμετοχής όλα τα προηγούμενα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Δεν συνέβη ούτε στην Δημόσια Πρόσκληση 1/2017 καθώς το αμέσως προηγούμενο πρόγραμμα στο σύνολο των Δήμων της χώρας το οποίο ήταν αυτό της 2/2015 Δημόσιας Πρόσκλησης, καθώς οι ωφελούμενοι της είχαν δικαίωμα συμμετοχής. Δεν συνέβη ούτε στην Δημόσια Πρόσκληση 8/2018 καθώς το αμέσως προηγούμενο πρόγραμμα στο σύνολο των Δήμων της χώρας το οποίο ήταν αυτό της 1/2017 Δημόσιας Πρόσκλησης, καθώς οι ωφελούμενοι της είχαν δικαίωμα συμμετοχής.

ΟΙ ΔΥΟ ΣΙΩΠΕΣ: Στο ερώτημα σχετικά με τις φήμες ότι προτίθενται να άρουν τον αποκλεισμό συμμετοχής σε νέα προγράμματα μόνο για τους εργαζόμενους σε εκκλησιαστικούς φορείς, ο Υπουργός δεν απάντησε.

Στο ερώτημα πως θα υποστηρίξει οικονομικά 31000 οικογένειες, που βρίσκονται στο δρόμο αντιμετωπίζοντας το φάσμα της οικονομικής εξαθλίωσης την ίδια στιγμή που η εμπειρία και η προσφορά των εργαζομένων αυτών είναι πολύτιμη πάλι δεν απάντησε.

Η πλήρης αναλγησία όμως στα προβλήματα της καθημερινότητας έχει και ένα όριο. Και αυτό το βάζουν οι ίδιοι οι πολίτες”.

Loading