Γιατί δεν δόθηκε η δικογραφία στους δικηγόρους του Γεωργούλη – «Είναι περίεργο το γεγονός ότι…»

Ο δικηγόρος, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, μίλησε στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» για τη υπόθεση και για το γιατί δεν έλαβαν τη δικογραφία οι δικηγόροι του.

Αθώος συνεχίζει να δηλώνει, μέσω των δικηγόρων του, ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης για τις κατηγορίες για βιασμό και σωματική βία.

propoli

Ο δικηγόρος, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, μίλησε για τη υπόθεση και για το γιατί δεν έλαβαν τη δικογραφία οι δικηγόροι του.

«Σίγουρα είναι μεγάλος ο όγκος της δικογραφίας και γι΄ αυτό ίσως να καθυστερεί να δοθεί στους συνηγόρους. Εκτός και εάν οι Αρχές περιμένουν κάποιο επιπλέον έγγραφο για να συσχετίσουν στη δικογραφία. Το περίεργο της υπόθεσης είναι το γεγονός πως έχουν προβεί σε άρση της ασυλίας ενώ δεν έχει απολογηθεί ο ίδιος. Η δίωξη είναι αυτεπάγγελτη αλλά εάν μία έρευνα χρειάζεται περαιτέρω έρευνα, τότε υπάρχει καθυστέρηση. Υπάρχουν και άλλες διαδικασίες όταν δεν μπορούν να αποδειχτούν τα ιατροδικαστικά στοιχεία».

Η δήλωση των δικηγόρων του

«Στις αρχές Απριλίου του 2023, ο Αλέξης Γεωργούλης έμαθε έκπληκτος, με αφορμή την αίτηση άρσης της βουλευτικής του ασυλίας, ότι η κυρία Χρονοπούλου είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του κατηγορώντας τον για ασελγείς πράξεις που φέρεται να έλαβαν χώρα τον Ιανουάριο του 2020 στις Βρυξέλλες. Οι ισχυρισμοί αυτοί αμφισβητούνται επισήμως. Ο κ. Γεωργούλης αντικρούει τις κατηγορίες της κ. Χρονοπούλου από κάθε άποψη.

Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις βελγικές αρχές για την αποκατάσταση της αλήθειας. Μέσω των δικηγόρων του, ζήτησε να ακουστεί από τις ανακριτικές υπηρεσίες προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες αυτές. Αναμένει αυτή την κλήση, παραμένει στη διάθεση των βελγικών αρχών και ελπίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Γεωργούλης δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για τη χρονική στιγμή αυτής της έρευνας και λυπάται βαθύτατα. Πράγματι, ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό το γεγονός ότι μόλις 3 χρόνια αργότερα η καταγγελία αυτή δημοσιοποιείται – ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η βελγική νομοθεσία κατοχυρώνει το απόρρητο της έρευνας και δεν επιτρέπει την αποκάλυψη του περιεχομένου μιας προκαταρκτικής έρευνας στο κοινό.

Ο κ. Γεωργούλης και ο συνήγορός του δεν είχαν πρόσβαση στο φάκελο και δεν θα γίνει κανένα περαιτέρω σχόλιο σε αυτό το στάδιο».

Δείτε επίσης: Αρνείται τις κατηγορίες ο Αλέξης Γεωργούλης

Loading