Γιατί η Μαρέβα Μητσοτάκη μηνύει την Έλενα Ακρίτα

Η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη θα κινηθεί νομικά εναντίον της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα για κατ’ επανάληψη «συκοφαντική ανάρτηση».

Αρχικά η Έλενα Ακρίτα προχώρησε σε μία ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, στο οποίο, μεταξύ άλλων, σχολιάζει πως «Tο λάθος του Τάιλερ είναι ότι δε γεννήθηκε Μαρέβα», με αφορμή μία ανάρτηση του δημοσιογράφου Θάνου Δημάδη στην πλατφόρμα Χ.

propoli

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα

Tο λάθος του Τάιλερ είναι ότι δε γεννήθηκε Μαρέβα.
Ο Τάιλερ δεν έχει σπίτι Βολταίρου.
Δεν έχει 40 ακίνητα που δεν ξέρουμε από πού κρατάει η σκούφια τους.
Δεν κάνει περίεργες μπίζνες με μεγάλες εταιρίες.
Δεν αναλαμβανει χαριστικά αναθέσεις κοστουμιών όπως της Aegean και των στολών-εκτρωμάτων των ταξιθετών/τριών στην Λυρική.
Δεν κάνει πολιτικό παιχνίδι με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.
Δεν καταχράται τη θεσμική θέση του συντρόφου του.
Δεν παραγοντίζει με sms και τηλεφωνήματα σε επιχειρηματίες και μεγαλοεκδότες.
Δεν παίζει παιχνιδάκια με τα Πόθεν Εσχες, δεν κάνει τίποτα παρανομο, τίποτα ύποπτο.
Εχω γνωρίσει καλά τον Τάιλερ Μακμπέτ. Έχω κουβεντιάσει πολύ μαζί του και σάς βεβαιώνω πώς πρόκειται για ένα άτομο σοβαρό, με ενσυναίσθηση, πολιτική σκέψη και αυτόνομες απόψεις.
Δεν είναι ουραγός του Στέφανου, δεν είναι ακόλουθος, δεν είναι διακοσμητικός. Και σίγουρα δεν επιδίδεται σε υπόγειους βυζαντινισμούς όπως η εν λόγω κυρία.
Ο Τάιλερ στηρίζει τον άνθρωπο του και τον στηρίζει επί της ουσίας, διατηρώντας παράλληλα ακέραιη την αυτονομία της προσωπικότητας του.
Γι’ αυτό Τάιλερ, ευτυχώς που δε γεννήθηκες Μαρέβα.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση προκάλεσε την αντίδραση της Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, η οποία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη.

Η ανακοίνωση

«Σε συνέχεια της χθεσινής συκοφαντικής ανάρτησης της βουλευτού επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Έλενας Ακρίτα, το περιεχόμενο της οποίας επανέλαβε και σήμερα, η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη θα προβεί στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα στις απαραίτητες νομικές ενέργειες κατά το αστικό και ποινικό δίκαιο, με σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας και της προσωπικότητάς της» τονίζει σε ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Θεωρούμε αυτονόητο πως το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδεχθεί την άρση της ασυλίας της κυρίας Ακρίτα, προκειμένου να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη για τους ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς της» προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Έλενας Ακρίτα: Δεν αλλάζω ούτε «και» – Θα ζητήσω την άρση ασυλίας μου

Απάντηση στην Μαρέβα Μητσοτάκη έδωσε η Έλενα Ακρίτα μετά την ανακοίνωση ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη εναντίον της για ανάρτηση στο Facebook.

«Η Μαρέβα Μητσοτάκη δήλωσε ότι θα με μηνύσει για την ανάρτηση μου που ήταν αμιγώς πολιτική και όχι προσωπική και γι’ αυτό δεν αλλάζω ούτε «και».Την περιμένω και της λέω από τώρα ότι θα ζητήσω την άρση ασυλίας μου. Εγώ δεν είμαι δειλή, δεν ιδρώνει το αυτί μου από απειλές και δεν κρύβομαι από κανέναν», επέμεινε η υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνέχισε: «Ίσα ίσα. Ανυπομονώ να βρεθούμε με την σύζυγο του πρωθυπουργού και να μάς αποκαλύψει επιτέλους την προέλευση των 40 ακινήτων, όλη την αλήθεια για το σπίτι Βολταίρου και αν γνωρίζει πώς και πού κατασπαταλήθηκαν τα σχεδόν 500.000.000 χρέος της ΝΔ πού από την τσέπη μας πληρώσαμε οι Έλληνες φορολογούμενοι. A bientot, madame».

Στην επόμενη ανάρτησή της η Έλενα Ακρίτα αναφέρθηκε αποκλειστικά στην βουλευτική ασυλία, γράφοντας ότι: «Κι επειδή με την άρση ασυλίας χτυπούν ανοιχτές πόρτες, αυτό έγραψα τον Φεβρουάριο. Είμαι υπέρμαχος της κατάργησης της βουλευτικής ασυλίας, πείτε της χαιρετίσματα».

Μητσοτάκης για Μαρέβα: Αντιπαρατεθείτε με εμένα, όχι με την οικογένειά μου

Λίγες ώρες αργότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέβη σε μία προσωπική ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook με αφορμή την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα για την σύζυγό του, Μαρέβα, χωρίς πάντως να την κατονομάζει και απλώς αναφέροντάς την ως «βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως αναφέρει «από την ημέρα της εκλογής μου ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας η Μαρέβα έχει στοχοποιηθεί βάναυσα για έναν και μόνο λόγο. Γιατί είναι γυναίκα μου και έτσι θεωρούσαν κάποιοι ότι θα μου έκαναν ζημιά».

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού

«Γράφω αυτήν την ανάρτηση ως σύζυγος και όχι ως Πρωθυπουργός. Από την ημέρα της εκλογής μου ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας η Μαρέβα έχει στοχοποιηθεί βάναυσα για έναν και μόνο λόγο. Γιατί είναι γυναίκα μου και έτσι θεωρούσαν κάποιοι ότι θα μου έκαναν ζημιά. Ένας βαθιά καλός και ηθικός άνθρωπος, με τελείως αυτόνομη επαγγελματική διαδρομή, τσαλαπατήθηκε και έγινε πρωτοσέλιδα. Η οικογενειακή μας συνοχή δοκιμάστηκε. Πολλές φορές αναρωτηθήκαμε και με τα παιδιά μας αν αξίζει να πληρώνει κάνεις αυτό το οικογενειακό τίμημα για να ασχολείται με τα κοινά.

Όμως αντέξαμε, και προς στιγμήν νομίσαμε ότι τουλάχιστον αυτή η φάση της πολιτικής τοξικότητας έχει παρέλθει. Μέχρι που η Μαρέβα ξαναέγινε πρωτοσέλιδο με ένα τελείως ψευδές και ανυπόστατο δημοσίευμα. Για να ακολουθήσει μια χυδαία και απρόκλητη ανάρτηση της βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται μεγάλο συγγραφικό ταλέντο για να χωρέσει τόσα ψέματα και τόση κακία σε μία ανάρτηση.

H Μαρέβα θα κινηθεί νομικά. Και εγώ θα πάω μάρτυρας στο δικαστήριο να την υπερασπιστώ. Όποιος θέλει να αντιπαρατεθεί μαζί μου πολιτικά, είναι ελεύθερος το κάνει. Όμως ας αφήσουν επιτέλους εκτός πολιτικής σύγκρουσης την οικογένειά μου».

Έλενα Ακρίτα: Στο τέλος της ημέρας μετράμε τις ευλογίες μας, μια οικογένεια ενωμένη σαν γροθιά

Μία ώρα αργότερα από την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, η Έλενα Ακρίτα προχώρησε σε μία νέα ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, στην οποία αναφέρει:

Στο τέλος της ημέρας, καθόμαστε με τον άντρα μου στη βεράντα και λέμε τα δικά μας, τα ολοδικά μας, όπως κάνουμε 32 χρόνια τώρα.
Στο τέλος της ημέρας, ο Παύλος κι η Κατερίνα μας τηλεφωνούν ότι «έφτασαν» καλά. Και γελάνε. Κι οι ουρανοί αγάλλονται όταν τους ακούμε.
Στο τέλος της ημέρας, έχουμε ταΐσει τις γατες της περιοχής και τα σκυλάκια μας χοροπηδάνε δίπλα μας, ενώ η Μυρτουλα ζαχαρώνει την παντόφλα του Γιώργου.
Στο τέλος της ημέρας πέτυχε το σπανακόρυζο.
Στο τέλος της ημέρας μετράμε τις ευλογίες μας. Μια οικογένεια ενωμένη σαν γροθιά, μια Μάνα φάρος, φίλοι πολύτιμοι, τα ζωάκια μας, η καθημερινότητα μας…
Στο τέλος της ημέρας μετράμε τις ευλογίες μας. Κι είναι πολλές.
Πιάσε μια παγωμένη, αγάπη μου.

«Θα χαρώ ως πληρεξούσιος δικηγόρος της κυρίας Ακρίτα να εξετάσω ως μάρτυρα τον πρωθυπουργό που δήλωσε ότι θα έρθει ο ίδιος στο δικαστήριο να καταθέσει, για να υπενθυμίσουμε και πάλι στους διεθνείς οργανισμούς και την ΕΕ την πολύπλοκη αντίληψη της ελληνικής εκτελεστικής εξουσίας για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και το επίπεδο της διάκρισης των λειτουργιών στην Ελληνική Δημοκρατία» έγραψε στην πλατφόρμα Χ ο Βασίλης Σωτηρόπουλος, δικηγόρος της Έλενας Ακρίτα.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης για Μαρέβα | Θα πάω στο δικαστήριο να την υπερασπιστώ – Ας αφήσουν εκτός πολιτικής σύγκρουσης την οικογένειά μου

Loading