Γιατί ο χρόνος δεν είναι «σύμμαχος» του Μητσοτάκη και ο δίδυμος στόχος του Μεγάρου Μαξίμου

Γιατί ο χρόνος δεν είναι «σύμμαχος» του Μητσοτάκη και ο δίδυμος στόχος του Μεγάρου Μαξίμου

Το πολιτικό ρολόι έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όχι σε επίπεδο δημοσκοπήσεων, όπου ακόμα αντέχει σθεναρά στη φθορά, αλλά κυρίως σε επίπεδο κοινωνίας που δεν αντέχει την ακρίβεια. Ο χρόνος έπαψε να είναι «σύμμαχος» για τους παροικούντες του Μεγάρου Μαξίμου, με το πρωθυπουργικό επιτελείο να θέτει έναν δίδυμο στόχο αναφορικά με το τι πρέπει να γίνει αμέσως μετά το Πάσχα ούτως ώστε η κυβέρνηση να μην μπει στην τελική ευθεία της συνταγματικής της θητείας με πολιτικό μειονέκτημα.

Οι ανατιμήσεις ροκανίζουν κάθε ημέρα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τάσεις κάμψης, αλλά όχι κραυγαλέας υποχώρησης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναζητά τρόπους να αντισταθεί σε πολιτικές πρακτικές που δεν τον εκφράζουν, όπως είναι για παράδειγμα η καταβολή χρημάτων στο χέρι ως έσχατος τρόπος να πειστεί η κοινωνία πως η παρούσα κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί να διαχειριστεί τη ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής.

Ανακοινώνεται αύξηση κατώτατου μισθού από 6% έως 8%

Παράλληλα, το Μέγαρο Μαξίμου θέτει έναν «δίδυμο στόχο» που δεν είναι άλλος από τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση των μισθών μέσω της αύξησης 6% έως 8% στον κατώτατο μισθό που θα ισχύει από 1η Μαΐου. Οι σχετικές ανακοινώσεις μάλιστα θα γίνουν ή στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή το αργότερο στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας.

«Το χρέος μας ως προς τον κατώτατο μισθό θα το κάνουμε ως Κυβέρνηση, αλλά χρειάζεται και η συμπόρευση των εργοδοτών σε ατομικό ή συχνά και σε κλαδικό επίπεδο. Η απάντησή μας σε εργοδότες, οι οποίο μας λένε ότι δεν βρίσκουμε εργαζόμενους να προσλάβουμε είναι: Η αύξηση του μισθού είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσελκύσετε περισσότερους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις σας» τονίζουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Από το «κοινωνικό συμβόλαιο» του Α. Παπανδρέου σε αυτό του Κυριάκου Μητσοτάκη

Επισημαίνουν δε πως η χώρα χρειάζεται ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο «το οποίο θα επιμερίσει δίκαια τον πλούτο τον οποίον δημιουργούμε ως κοινωνία με πρώτους ωφελημένους τους εργαζόμενους, τους μισθωτούς οι οποίοι δεν μπορούν να βλέπουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας απλά ως μία στατιστική απεικόνιση που τελικά να μην αφορά τις ίδιες τους τις ζωές».

Δείτε επίσης: Γ. Γεωργαντάς: «Η κυβέρνηση έχει διαθέσει από εθνικούς πόρους πάνω από 200 εκατ. ευρώ στον πρωτογενή τομέα»

Loading

Play