Η χθεσινή διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου ότι δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού, τουλάχιστον επί του παρόντος, έχει συγκεκριμένο σκοπό.
O Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να χαμηλώσει τους τόνους εντός του κυβερνητικού συμβουλίου, οι υπουργοί να… ξαναπιάσουν τα στυλό και να ξαναστρέψει την προσοχή στην παραγωγή πολιτικής και όχι παραπολιτικής.
Γι’ αυτό βάζει φρένο επί του παρόντος στο θέμα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι έχει βγει ως σενάριο από το μυαλό του. Κάθε άλλο…
Στο πλαίσιο αυτό η χθεσινή συνάντησή του με τον Βασίλη Κικίλια ήταν μια προσπάθεια να ρίξει στάχτη στα μάτια. Σε καμία περίπτωση η συνάντηση του Πρωθυπουργού με έναν υπουργό δεν μπορεί να θεωρείται είδηση.
Όπως, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να θεωρηθεί λήξαν το ζήτημα που προέκυψε και έγινε χειρότερο με τη συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας.
Το κλίμα παραμένει βαρύ για τον ίδιο και δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι θα γίνει δομικός ανασχηματισμός μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Οι υποψήφιοι προς αποχώρηση
Όπως σας έχουμε γράψει από καιρό, ο Βασίλης Κικίλιας δεν είναι ο μόνος υπουργός που θα μείνει χωρίς χαρτοφυλάκιο.
Οι φήμες είναι πολλές για τον Δημήτρη Καιρίδη και την αδυναμία του να περιορίσει της μεταναστευτικές ροές που αυξάνονται καθημερινά με γεωμετρική πρόοδο.
Πρόβλημα υπάρχει, επίσης, με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη ο οποίος επιμένει στην άρση του ακαταδίωκτου των τραπεζιτών, εξέλιξη που δεν αρέσει καθόλου στο Μέγαρο Μαξίμου. Του ζητήθηκε να κάνει πολλά βήματα πίσω στο συγκεκριμένο θέμα, ωστόσο εκείνος επιμένει σε μετωπική σύγκρουση.
Ζήτημα έχει προκύψει εσχάτως και με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος έχει βάλει στον πάγο τους εργολάβους, με αποτέλεσμα τα παράπονα να φτάνουν κατά δεκάδες στο Μέγαρο Μαξίμου.
Και να είστε σίγουροι ότι αλλαγές δεν θα γίνουν μόνο στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά θα υπάρξουν κρίσεις στην Αστυνομία και τις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές να γίνει μια επανεκκίνηση του Κράτους, ώστε η χώρα και η Κυβέρνησή του να πάρουν πάλι τα πάνω τους.
Στο πλαίσιο αυτό, επιστρατεύονται και βουλευτές, καθώς απόφαση είναι να συγκροτηθούν “συνεργεία” τα οποία κυριολεκτικά θα “οργώσουν” κρίσιμες εκλογικές περιφέρειες όπως της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, της Δυτικής Μακεδονίας, του Ιονίου και του Βορείου Αιγαίου.
Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Σήμερα η σύσκεψη του Σ. Φάμελλου με τους παραγωγικούς φορείς