(EUROKINISSI)

Γιώργος Φραγγίδης στο politic.gr: «Πρέπει να αναλάβει το ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης» (vid)

Ξεκάθαρο μήνυμα υποστήριξης προς τον Νίκο Ανδρουλάκη από τον βουλευτή Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ Γιώργο Φραγγίδη

Την υποστήριξή του προς τον Ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη για τις εκλογές του Δεκεμβρίου έδειξε ο βουλευτής Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Φραγγίδης ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο politic.gr. Μεταξύ άλλων ο κ. Φραγγίδης αναφέρθηκε τόσο στο πρόβλημα υγείας της κ. Φώφης Γεννηματά που δεν της επιτρέπει να διεκδικήσει την προεδρία του Κινήματος, αλλά και στην απόφαση που έχει πάρει ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος.

Για την κ. Γεννηματά είπε:

«Καταρχήν ήταν απρόοπτο και ξαφνικό. Παρόλο που ξέραμε ότι η πρόεδρός μας εδώ και πολλά χρόνια παλεύει με γενναιότητα μια πάθηση που ξέρουμε όλοι πόσο βαριά είναι. Είναι καρκίνος αλλά ξαφνιαστήκαμε όλοι από το απρόοπτο. Βέβαια η στάση της κυρίας Γεννηματά και σε αυτήν την περίπτωση ήταν μια στάση γενναιότητας. Μια στάση ενός ανθρώπου που έχει δύναμη, που πιστεύει στις δυνάμεις της και θέλω να είμαι αισιόδοξος κι εγώ ότι και αυτήν τη φορά παρόλες τις δυσκολίες θα κερδίσει αυτήν τη μάχη που δίνει».

Ως μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της βουλής, ο κ. Φραγγίδης κλήθηκε να σχολιάσει και τις δύο αμυντικές Συμφωνίες που υπέγραψε πρόσφατα η χώρα μας με Γαλλία και Αμερική.

«Μέσα στη βουλή ήρθε μόνο η πρώτη Συμφωνία με τη Γαλλία. Πιστεύω ότι είναι μια σημαντική συμφωνία αυτή. Είναι μια Συμφωνία που ενδυναμώνει την αποτρεπτική δύναμη της Ελλάδας. Είναι μια Συμφωνία η οποία δείχνει ότι πραγματικά η Γαλλία όλα αυτά τα χρόνια που είμαστε στην ΕΕ είναι η χώρα εκείνη που σε καταστάσεις διάφορες, πάντα ήταν στο πλευρό της Ελλάδας περισσότερο από άλλες χώρες. Θέλω όμως να πω ότι και αυτή η Συμφωνία έχει τις αδυναμίες της. Παραδείγματος χάριν δεν καλύπτει την ΑΟΖ. Μιλάει για εθνική κυριαρχία αλλά τα κυριαρχικά δικαιώματα δεν είναι μόνο αυτά που έχουμε σήμερα. Αν γίνει επέκταση της ΑΟΖ θα είναι κι άλλα. Εκεί λοιπόν υπάρχει ένα κενό.

Παρόλα αυτά όμως είναι πάρα πολύ σημαντική Συμφωνία κι εμείς πάντοτε σαν κόμμα και το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΑΛ πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε Συμφωνία ενδυναμώνει την αμυντική θωράκιση της Ελλάδας και μεγαλώνει την αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι στη θετική κατεύθυνση και γι αυτό την ψηφίσαμε στη βουλή».

Στη συνέχεια, ερωτώμενος για το αν είναι θετικό το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, είπε πως «δε θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι αρνητικό». «Το θέμα είναι ότι κάποιες υποψηφιότητες φανερώθηκαν εντελώς ξαφνικά μετά την ασθένεια της κυρίας Γεννηματά και αυτό δημιούργησε έναν προβληματισμό» συμπλήρωσε ο κ. Φραγγίδης.

Για την υποψηφιότητα του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, είπε πως «έχει δώσει και έχει τις δυνατότητες να δώσει πολλά πράγματα σε διάφορους τομείς. Παραδείγματος χάριν στην εξωτερική πολιτική. Σήμερα (σ.σ. χθες) επιστρέφει από την Κωνσταντινούπολη και τις επαφές που είχε με τον Δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης. Η κοινωνία όμως και η πολιτική σήμερα και ο κόσμος της παράταξης απαιτούν μια αλλαγή στο Κίνημά μας. Μια ανανέωση και μια αναγέννηση του Κινήματος. Αυτό σημαίνει ότι θέλουμε νέα πρόσωπα με νέες ιδέες. Θέλουμε ένα πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα που θα ας διακρίνει καθαρά από τις άλλες δυνάμεις. Αυτό θα είναι το όπλο μας για να απευθυνθούμε στην κοινωνία και να την πείσουμε όχι μόνο με τα λόγια αλλά και με τις πράξεις ότι είμαστε χρήσιμοι και ότι χρειάζεται να μας υποστηρίξουν.

Η άποψή μου είναι ότι για την ανανέωση και την αναγέννηση του Κινήματος χρειάζονται νέοι άνθρωποι οι οποίοι δε θα έχουν ένα κυβερνητικό παρελθόν. Όταν είσαι για πολλά χρόνια βουλευτής ή Υπουργός έχει ο κόσμος να σου προσάψει και κάτι αρνητικό. Εγώ πιστεύω ότι αυτός θα πρέπει να είναι ο Νίκος ο Ανδρουλάκης».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Φραγγίδη:

Δείτε επίσης: Νέα Δημοκρατία: Οι Έλληνες γνωρίζουν τη διγλωσσία και τα ψέματα του κ. Τσίπρα

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr