Γκάγκα: «Νομίζω ότι το Σεπτέμβριο θα κάνουμε όλοι αναμνηστική δόση»

Τι είπε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα μίλησε στον ΑΝΤ1 και αναφέρθηκε στη χθεσινή δήλωση του Θάνου Πλεύρη σχετικά με την τέταρτη δόση, λέγοντας πως «έχουμε πει αρκετό καιρό ότι θα χρειάζεται ένα αναμνηστικό το φθινόπωρο, όπως για τη γρίπη».

«Έχουμε πει αρκετό καιρό, ότι το πιθανότερο είναι, ότι θα χρειάζεται το φθινόπωρο να κάνουμε ένα αναμνηστικό, όπως κάνουμε για τη γρίπη. Οπότε νομίζω ότι αυτή είναι η λογική στην οποία πάμε», είπε συγκεκριμένα η Αναπληρώτρια Υπουργός.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Παπαδάκης ρώτησε αν από το φθινόπωρο και μετά θα πρέπει να εμβολιαστεί κι αυτός που έχει κάνει και την τέταρτη δόση, με τη Μίνα Γκάγκα να απαντά ότι «νομίζω ότι το Σεπτέμβριο θα κάνουμε όλοι, όπως κάνουμε στη γρίπη».

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας είπε πως, έχει γίνει εξ αρχής συμφωνία για δωρεάν εμβόλια και το 2023, τα οποία βρίσκονται υπό επεξεργασία, από τις εταιρείες, για να περιλαμβάνουν και τα νέα στελέχη.

Όσο για το ποιος θα κάνει τη νέα αναμνηστική δόση του εμβολίου, είπε πως «η σύσταση είναι από τα 12 πρέπει να γίνει».

Για το θέμα με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς οι οποίοι είναι ακόμα σε αναστολή είπε ότι «είναι κάτι που συζητείται, αλλά μένει όπως έχει».

Θυμίζουμε πως από αύριο καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας με τη Μίνα Γκάγκα να τονίζει ότι «είναι θέμα του καθενός το αν θα φορέσει μάσκα», ωστόσο, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα κάνουν ένα τεστ την εβδομάδα.

«Είμαστε σε τελείως διαφορετική κατάσταση και είμαστε η τελευταία χώρα στην Ευρώπη που απελευθερώνει τα μέτρα», συμπλήρωσε.

«Το μόνο που θα δείξει για τη μάσκα, είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα. Δεν νομίζω ότι θα έχουμε τα ίδια με πέρυσι και πρόπερσι», είπε ερωτηθείσα για το αν θα επανέλθει η μάσκα.

Για τον προσωπικό γιατρό τόνισε ότι «φαίνεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τους γιατρούς» και σημείωσε επίσης πως στην πλατφόρμα συμπεριλαμβάνονται όλοι οι γιατροί και όχι μόνο οι γενικοί.

Δείτε επίσης: Δείτε σε ποια σημεία μπορείτε να κάνετε σήμερα Τρίτη 31/05 δωρεάν rapid test