Εκνευρισμός από τα μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον άλλοτε Υπουργό Οικονομικών
Χαμός επικρατεί στο Twitter μετά τα όσα είπε στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αφού τόσο βουλευτές, όσο και υποστηρικτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στράφηκαν εναντίον των όσων υποστήριξε στη συνέντευξή του, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετρά αντίστροφα για το τρίτο Συνέδριο του κόμματος.
«Ναρκισσισμός και υπεροψία»
Λαμβάνοντας αποστάσεις από την τοποθέτηση του κ. Τσακαλώτου, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χριστόφορος Βερναρδάκης σχολίασε πως «O “ατομικός διανοούμενος” πολλές φορές διακατέχεται από ναρκισσισμό, αυτοαναφορικότητα κ,αναζήτηση “αυτοπεποίθησης“. Ο “συλλογικός διανοούμενος”, πάλι, εμπνέεται από τη Θέση για τον Φόϋερμπαχ: “Οι φιλόσοφοι εξηγούσαν μόνο τον κόσμο[…]Το ζήτημα είναι να τον αλλάξουμε”#τσακαλώτος», ενώ σε μια μακροσκελή ανάρτησή του, «εμείς οι αριστεροί και οι αριστερές δεν αντλούμε αυτοπεποίθηση από την μεταλαμπάδευση της οποιασδήποτε αξιακής και κληρονομικής καταγωγής ενός οποιουδήποτε ιδρύματος, ούτε από την κοινωνική μας τάξη και ειδικά από την κληρονομικότητα», τονίζει ο Νίκος Καρανίκας, καταλογίζοντας στον πρώην «τσάρο» υπεροψία.
Η ανάρτηση Καρανίκα:
«Αυτοπεποίθηση και κινητικότητα με αριστερή ματιά.
Διάβασα την άποψη του κ. Τσακαλώτου για την αυτοπεποίθηση.
Με απασχολεί, γιατί αυτή η άποψη κρύβει μια προσπάθεια να προσβάλει – μάταια στην προκειμένη – και φανερώνει υπεροψία που μετατρέπεται σε πολιτική.
Κατά τ άλλα αυτή η δήλωση είναι απότοκο της αριστοκρατικής αντίληψης για την αυτοπεποίθηση . Εμείς οι αριστεροί και οι αριστερές δεν αντλούμε αυτοπεποίθηση από την μεταλαμπάδευση της οποιασδήποτε αξιακής και κληρονομικής καταγωγής ενός οποιουδήποτε ιδρύματος, ούτε από την κοινωνική μας τάξη και ειδικά από την κληρονομικότητα.
Κατακτούμε τον εαυτό μας με προσωπικό αγώνα και η γνώση-αποδοχή του εαυτού μας μαζί με την συντροφικότητα του συλλογικού, είναι αρκετά για να έχουμε την αυτοπεποίθηση που δεν μετατρέπεται σε αλαζονεία και υπεροψία.
Όσο για τον νεοφιλελευθερισμό σύντροφοι και συντρόφισσες, δημιουργεί τόση ανισότητα που δυσκολεύει την κινητικότητα και όχι το αντίθετο όπως διαβάσαμε από τον σύντροφο απόφοιτο του ιδρύματος που υπάρχει από το 1500….και σας το λέω εγώ που είμαι απόφοιτος του δημόσιου ΤΕΙ που υπάρχει από το 1985, αλλά έχω μελετήσει τον Μαρξ, γνωρίζω υλισμό, διαλεκτική και νεοφιλελευθερισμό.
Καλή εβδομάδα».

















Δείτε επίσης: Οπαδική βία: Αναστέλλονται μέχρι τις 31/7 οι λέσχες φιλάθλων
- Φωτιά σε νεκροφόρα κατά τη διάρκεια μεταφοράς στη λεωφόρο Συγγρού
- Πάσα θρασύτητα στο ψεύδος από τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη
- Σωκ. Φάμελλος: Απαραίτητη η ενότητα και η συλλογικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
- Δούρου: Ποιες ήταν οι πραγματικές συζητήσεις Γεραπετρίτη – Φιντάν και τι τις καθόρισε;
- Μοναδική μουσική συνάντηση: Η Underground Youth Orchestra και η Junge Philharmonie Brandenburg στο Μέγαρο Μουσικής