Είναι εντυπωσιακό ότι εξοικονομείται μεγάλος αριθμός ανθρωπίνων ωρών, οι οποίες επιτρέπουν την επωφελή χρησιμοποίηση του προσωπικού μας, του μεγαλύτερου παράγοντα ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων.
Αναφερόμενος στα drones εξήγησε ότι η χρησιμοποίηση των μη επανδρωμένων συστημάτων στο πεδίο των επιχειρήσεων αποτελεί τη σύγχρονη πραγματικότητα και πρέπει οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να εθιστούν και να εκπαιδευτούν σε αυτή τη σύγχρονη πραγματικότητα.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε μετά την ενημέρωση για την προώθηση της νέας Δομής Δυνάμεων, καθώς επισκέφθηκε τη 24η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία στο Λιτόχωρο, ότι η αναγκαιότητα της νέας Δομής Δυνάμεων και της συνολικής μεταρρύθμισης που γίνεται με την «Ατζέντα 2030» είναι προφανής. Τον υπουργό υποδέχθηκε ο διοικητής της Ταξιαρχίας, ταξίαρχος Αθανάσιος Τζήκας.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο υπουργός παρακολούθησε ενημέρωση σχετικά με την υλοποίηση της Νέας Δομής Δυνάμεων από τον διοικητή της ΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, υποστράτηγο Ιωάννη Παπουτσάκη. Μιλώντας στα στελέχη της Ταξιαρχίας, τόνισε ότι απαιτείται επιχειρησιακή προσαρμογή στις νέες συνθήκες του σύγχρονου πολέμου.
Επιπλέον, αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στο «Φορτ Σιλ» (Fort Sill) στις ΗΠΑ, από όπου εντυπωσιάστηκε από την εξέλιξη των συστημάτων τον 21ο αιώνα και από το πού έχουν φτάσει άλλοι στρατοί, υπογραμμίζοντας τη σημασία να προχωρήσουμε και εμείς γρήγορα.
«Έχουμε», συνέχισε, «χαράξει ένα δρόμο με την „Ατζέντα 2030“. Με την ολόθερμη στήριξη του προσωπικού μας, με την αφοσίωση στο καθήκον, είμαι σίγουρος ότι θα φτάσουμε στο στόχο μας γρηγορότερα απ’ ότι τον έχουμε προδιαγράψει».
Στη συνέχεια, ο υπουργός, παρουσία της υφυπουργού Ανάπτυξης και βουλευτού Πιερίας, Άννας Μάνη-Παπαδημητρίου, και των βουλευτών Ξενοφώντα Μπαραλιάκου και Σπύρου Κουλκουδίνα, συναντήθηκε με την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας στην Κατερίνη, καθώς και με τον δήμαρχο Κατερίνης, Ιωάννη Ντούμο, στο Δημαρχείο.
Στις συναντήσεις παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι αυτοδιοικητικών, παραγωγικών και επαγγελματικών φορέων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ