(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Η αντίστροφη μέτρηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και οι “άφωνοι” (στο συνέδριο) Σαμαράς-Καραμανλής

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ενόψει των ευρωεκλογών.

propoli

Έχουν απομείνει περίπου εβδομήντα ημέρες μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες και στο κυβερνητικό επιτελείο σήμανε συναγερμός ούτως ώστε να περιοριστούν οι διαρροές προς τα δεξιά. Παράλληλα, έχουν το βλέμμα τους στραμμένο και στους δυο πρώην Πρωθυπουργούς, καθώς Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής θα είναι “άφωνοι” στο συνέδριο του Σαββατοκύριακου.

Με τις δημοσκοπήσεις να “τρέχουν” καθημερινά και να καταγράφουν την κυβερνητική ανθεκτικότητα ελλείψει εναλλακτικού κυβερνητικού πόλου, στο κυβερνητικό επιτελείο διαμορφώνουν το αφήγημα με το οποίο θα δώσουν και αυτήν την εκλογική μάχη. Εξ ου και η ρητορική που υιοθετεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον δημόσιο λόγο του. “Στις ευρωεκλογές αυτές δεν ψηφίζουμε για εθνικούς βουλευτές, ψηφίζουμε για ευρωβουλευτές και ψηφίζουμε τελικά για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Ευρώπη” τόνισε στα Καλάβρυτα, ζητώντας από τους πολίτες να βάλουν στη ζυγαριά τα θετικά και τα αρνητικά των τελευταίων 4,5 χρόνων.  Στο πλαίσιο αυτό, καλεί το εκλογικό σώμα να αφήσει στην άκρη τυχόν αισθήματα πικρίας και δυσαρέσκειας και να αναλογιστεί ποιό είναι το κόμμα που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη και που κάνει τώρα την Ελλάδα Ευρώπη. “Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία. Είμαστε μία παράταξη ταυτισμένη με την ευρωπαϊκή ιδέα” ξεκαθαρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Χτυπάει” στο φιλότιμο ο Μητσοτάκης

Επενδύει  σε αυτήν την ρητορική, διότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν πείθουν. Και αυτό, γιατί στερούνται προγραμματικού λόγου αφού αδυνατούν να καταθέσουν προτάσεις για την ανάπτυξη της κοινωνίας, η οποία σήμερα καταγράφει ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης 2,5% που, όπως και να το κάνουμε, είναι πολύ μεγαλύτερος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη μείωση της ανεργίας σε μονοψήφιο ποσοστό.

Συνέδριο συσπείρωσης και σύσφιξης σχέσεων

Έχοντας μπει σε προεκλογική περίοδο, στη ΝΔ ετοιμάζονται να γιορτάσουν το προσεχές Σαββατοκύριακο τα 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος. Στο Ζάππειο Μέγαρο, στο επετειακό συνέδριο, θα βρίσκονται τελικά οι Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής, σε μια παρουσία που περισσότερο μοιάζει τυπική και “αγγαρεία”, καθώς το χάσμα που τους χωρίζει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι μεγάλο.   Αυτό φυσικά δεν αναιρεί το γεγονός ότι το κλίμα θα είναι εορταστικό, σε μια προσπάθεια να συσπειρωθεί η κομματική βάση ενόψει μάλιστα της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης του Ιουνίου. 

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη | Ομαλή η κυκλοφορία το πρωί της Τετάρτης στο κέντρο της πόλης – Καθυστερήσεις στον Περιφερειακό

Loading