Η αξιολόγηση δημοσίων υπηρεσιών: Οφέλη για τους πολίτες και προκλήσεις για τη διοίκηση

Η αξιολόγηση δημοσίων υπηρεσιών: Οφέλη για τους πολίτες και προκλήσεις για τη διοίκηση

Στη φιλοσοφία και την χρησιμότητα της αξιολόγησης στο Δημόσιο, στα οφέλη που θα προκύψουν για τους πολίτες αλλά και τις προκλήσεις για τους επικεφαλής της Δημόσιας Διοίκησης, αναφέρθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Βασίλης Σπανάκης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του. Επίσης, ο κ. Σπανάκης μίλησε για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης και τις προβλέψεις του και κάλεσε τέλος τους ιδιοκτήτες οικοπέδων να εκμεταλλευτούν την παράταση μέχρι τις 15 Ιουνίου και να προχωρήσουν στον καθαρισμό των οικοπέδων τους, εκμεταλλευόμενοι τις νέες υπηρεσίες των Δήμων.

Σχετικά με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, ο κ. Σπανάκης είπε ότι με τη συμμετοχή των πολιτών στην συμπλήρωση της νέας πλατφόρμας που θα αρχίσει να λειτουργεί σύντομα, οι πολίτες θα καλούνται να καταθέσουν και τις προτάσεις τους, ενώ θα βαθμολογούνται και τα αντανακλαστικά της Κυβέρνησης στην ανταπόκριση των αιτημάτων και παρατηρήσεων των πολιτών.

Για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης, ο υφυπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι δεν πρέπει το ενδιαφέρον να μονοπωλήσει μόνο η αλλαγή του εκλογικού νόμου αλλά πρέπει να αναδειχθούν οι σοβαρές διατάξεις με τις οποίες λύνονται προβλήματα δεκαετιών στην τοπική Αυτοδιοίκηση. Ειδικότερα είπε: «Ο νέος Κώδικας Αυτοδιοίκησης δεν πρέπει να σκεπαστεί μόνο από την αλλαγή του εκλογικού νόμου, γιατί περιλαμβάνει πολύ σοβαρές διατάξεις που λύνουν προβλήματα δεκαετιών στην Αυτοδιοίκηση και όσον αφορά σε θέματα προσωπικού, σε θέματα καθημερινότητας, σε θέματα που υπήρχε μπέρδεμα ως προς το ποια αρμοδιότητα ανήκει στη Περιφέρεια και ποια στο Δήμο».

Τέλος, για τα ακαθάριστα οικόπεδα, ο κ. Σπανάκης κάλεσε τους ιδιοκτήτες τους να τα καθαρίσουν έως τις 15 Ιουνίου και αναφέρθηκε ενημερωτικά στην λειτουργία της νέας πλατφόρμας των Δήμων, όπου δηλώνονται τα οικόπεδα που καθαρίζονται αλλά και αναζητούνται πληροφορίες για την αποκομιδή των ξερών χόρτων. «Ήδη έχουν αυξηθεί οι Δήμοι που συμμετέχουν στην πλατφόρμα που δηλώνονται τα ακαθάριστα οικόπεδα, οι Δήμοι έχουν στείλει επιστολές στους οικοπεδούχους, ενώ έχει αυξηθεί η χρηματοδότηση προς αυτούς κατά 10 εκατ. ευρώ παραπάνω, φτάνοντας συνολικά στα 40 εκατ. για φέτος. Εμείς αυτό το οποίο θέλουμε κι μέχρι τις 15 Ιουνίου» τόνισε ο Υφυπουργός «και αν θέλετε το κάνουμε και ανοιχτή πρόσκληση, είναι όσοι διαθέτουν οικόπεδα να προχωρήσουν σε καθαρισμούς». Χαρακτηριστικά ο κ. Σπανάκης ανέφερε τις περιπτώσεις των Δήμων Γλυφάδας και Αγίου Δημητρίου, όπου λειτουργεί ήδη υποδειγματικά η υπηρεσία εντοπισμού των ακαθάριστων οικοπέδων και η περισυλλογή κατόπιν συνεννόησης των ξερών χόρτων.

Loading

Play