Η διαφορά ασφαλείας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και η διεμβόλιση του ΣΥΡΙΖΑ

Δεκαεννιά ημέρες απέμειναν μέχρι τη στιγμή που θα ανοίξει η κάλπη της 21ης Μαΐου και τα επιτελεία των κομμάτων κλείνουν τις εκκρεμότητές τους, ολοκληρώνοντας παράλληλα την προεκλογική τους καμπάνια. Μέσα σε αυτήν εντάσσονται και οι δημοσκοπήσεις οι οποίες δείχνουν ότι  διαφορά ασφαλείας χωρίζει ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που επιτρέπει στον Κυριάκο Μητσοτάκη να επεξεργαστεί σχέδιο την πολιτική διεμβόλιση του Αλέξη Τσίπρα.

Οι δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνουν ότι το δημοσκοπικό προβάδισμα που έχει η Νέα Δημοκρατία διευρύνεται συνεχώς. Αυτήν τη στιγμή η διαφορά που χωρίζει τα δυο βασικά κόμματα εξουσίας ανέρχεται περίπου στις 5 μονάδες, με τη Νέα Δημοκρατία να τοποθετείται στο 34%, με τάση προς τα πάνω και τον ΣΥΡΙΖΑ να μην καταγράφει (τουλάχιστον την πρώτη Κυριακή) το επιθυμητό ποσοστό του 30%.

propoli

«Χτυπά» τον ΣΥΡΙΖΑ από τα… αριστερά

Στο Μέγαρο Μαξίμου δηλώνουν ικανοποιημένοι υποστηρίζοντας ότι ο θετικός κυβερνητικός λόγος κερδίζει τους πολίτες και πως το πεδίο που θα κριθεί το αποτέλεσμα της κάλπης είναι οικονομία στην οποία η Νέα Δημοκρατία καταγράφει θετικά αποτελέσματα. Το γεγονός αυτό επιτρέπει στον Κυριάκο Μητσοτάκη να περάσει στην επόμενη φάση το σχέδιο του για την πολιτική διεμβόλιση του ΣΥΡΙΖΑ.  Να «χτυπήσει», δηλαδή την αξιωματική αντιπολίτευση σε θέματα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν προνομιακό πεδίο του Αλέξη Τσίπρα.

Στη λογική αυτή ο Πρωθυπουργός επενδύει στις πολιτικές που προστατεύουν και ενδυναμώνουν την εργασία, στηρίζοντας τους εργαζόμενους και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας που βάζει τέλος στις απλήρωτες υπερωρίες και την ανασφάλιστη εργασία, η αναβάθμιση του ΣΕΠΕ σε Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρηση Εργασίας, η μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα εργασίας, τα μαζικά προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης 700.000 νέων εργαζομένων και ανέργων, καθώς επίσης η τριπλή αύξηση του κατώτατου μισθού, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 4,4 ποσοστιαίες μονάδες και ο υπερτετραπλασιασμός των προσλήψεων μέσω των προγραμμάτων της ΔΥΠΑ είναι παρεμβάσεις οι οποίες βρίσκουν απήχηση στους πολίτες και αποδεικνύεται στις δημοσκοπήσεις.

Απομένει να φανεί και στην κάλπη.

Δείτε επίσης: Τουρισμός: Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν απαράδεκτες συνθήκες εργασίας

Loading