(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Η δημοσκοπική ανάκαμψη το επόμενο μεγάλο στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Πολλές και μεγάλες οι προκλήσεις της κυβέρνησης το επόμενος χρονικό διάστημα. Το μεγάλο στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη, όμως, είναι η δημοσκοπική ανάκαμψη.

Από την Δευτέρα “τρέχουν” 4 μεγάλες μετρήσεις που έχει ζητήσει το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να δει τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης στα 45 μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ.

Ανάλογα με τα αποτελέσματα των μετρήσεων θα χαραχθούν οι στρατηγικές και οι επόμενες κινήσεις στην πολιτική σκακιέρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναζητά τα “γιατί” δεν ανακάμπτει η κυβέρνησή του καθώς θεωρεί ότι ενώ στο μεταρρυθμιστικό πεδίο γίνονται πολλά, εν τούτοις αυτά δεν αγκαλιάζονται από τους πολίτες. Είτε γιατί δεν τα γνωρίζουν είτε γιατί υπάρχει δυσπιστία. Στο πλαίσιο αυτό αναζητά το επικοινωνιακό αντίδοτο που θα του δώσει και πάλι ένα δημοσκοπικό ποσοστό που θα ξεπερνά το 30%.

Να αποδείξει ότι είναι ο “καταλληλότερος” και όχι “αναγκαίο κακό”

Για τον ίδιο είναι σημαντικό αυτό ο μικρός στόχος να έχει επιτευχθεί μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων, ώστε ακολούθως να ξεκινήσει η πολιτική αντεπίθεση που θα τον εδραιώσει και πάλι στη συνείδηση των πολιτών ως τον καταλληλότερο Πρωθυπουργό και όχι ως “αναγκαίο κακό” ή επιλογή που βασίζεται στο μη χείρον βέλτιστο.

Επιδίωξη του Μεγάρου Μαξίμου είναι να δίνουν κάθε ημέρα και μια νέα καλή είδηση στους πολίτες αλλά και να καταστήσουν σαφές στην κοινωνία ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Όλα αυτά, φυσικά, διατηρώντας την δημοσιονομική σταθερότητα και διαμορφώνοντας ένα κλίμα εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Το δόγμα “κάθε ημέρα, καινούργια ημέρα”, μπαίνει σε εφαρμογή, ενώ έμφαση θα δοθεί και στις επιμέρους πολιτικές που θα εφαρμοστούν το επόμενο διάστημα.

Σκληραίνει τη στάση του στο Μεταναστευτικό

Ήδη, από την Βιέννη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης “έστριψε” πιο δεξιά για το μεταναστευτικό, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα εφαρμόζει μια σκληρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική. Τόνισε ότι η πατρίδα μας διαφυλάσσει τα ευρωπαϊκά σύνορα και ζητά να επιμερίζεται δίκαια το βάρος των μεταναστευτικών ροών. “Το μήνυμά μας είναι σαφές και σε αυτό είμαστε απολύτως ενωμένοι. Οι θέσεις μας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ταυτίζονται απόλυτα: δεν είναι δυνατόν να καθορίζουν οι άθλιοι διακινητές ποιος θα εισέρχεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή είναι μια απόφαση την οποία πρέπει να λαμβάνουν τα ίδια τα κράτη μέλη της Ευρώπης” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: “Η Ελλάδα κατασκευάζει ένα αποτρεπτικό εμπόδιο στα σύνορά της με την Τουρκία. Θα εξακολουθεί να το κατασκευάζει, αλλά είναι απολύτως λογικό ότι αυτό το εμπόδιο δεν προστατεύει μόνο τα ελληνικά σύνορα, προστατεύει τα ευρωπαϊκά σύνορα και πρέπει να τύχει ευρωπαϊκής χρηματοδότησης”.

Loading