(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Η επικοινωνιακή αντεπίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη και η αγωνία των δημοσκοπήσεων

Με αφετηρία τις σημερινές ανακοινώσεις, στις 11.00 π.μ., για την τρίτη αύξηση του βασικού μισθού, ξεκινά η επικοινωνιακή αντεπίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη μήπως κατορθώσει να καλύψει τις απώλειες που καταγράφει λόγω της τραγωδίας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών. Παράλληλα, στο Μέγαρο Μαξίμου, κορυφώνεται η αγωνία των δημοσκοπήσεων καθώς άπαντες μελετούν προσεκτικά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των μετρήσεων.

Σχετικά με τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, η ανακοίνωση θα γίνει σήμερα από τον Πρωθυπουργό και στη συνέχεια σε συνέντευξη τύπου από τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας Κ. Χατζηδάκη, προκειμένου να ισχύσει από 1η Απριλίου. Πρόκειται για την 3η αύξηση από την αρχή του 2022 στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης για ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων, εξαντλώντας κάθε περιθώριο. «Μέλημα μας είναι να υπάρξει ομαλή συνθήκη τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τις επιχειρήσεις», σημειώνουν στo «Politic» κυβερνητικά στελέχη.

Η «ανάγνωση» των δημοσκοπήσεων

Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι ενώ μέχρι πρότινος ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζε τις δημοσκοπήσεις από αναξιόπιστες έως στημένες και κατήγγελλε τις εταιρείες ότι παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης, άρχισε ξαφνικά να τις επικαλείται και να τις κραδαίνει. Σε κάθε περίπτωση οι δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες, όπως και οι προηγούμενες, πραγματοποιούνται, όπως παραδέχονται οι ίδιοι οι δημοσκόποι, σε μια περίοδο έντονα φορτισμένη συναισθηματικά. Οι πολίτες διακατέχονται από αισθήματα θυμού και οργής για τις ζωές που χάθηκαν. Χρεώνουν την τραγωδία σε όσους κυβέρνησαν διαχρονικά με το μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην παρούσα κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται στον 4ο χρόνο της θητείας της κι έχει την μεγαλύτερη φθορά.

Μερίδιο ευθύνης χρεώνεται και στον ΣΥΡΙΖΑ που κυβέρνησε την προηγούμενη 4ετία γι’ αυτό και δεν κερδίζει σε ποσοστά. Η μείωση της ψαλίδας οφείλεται στην πτώση της Νέας Δημοκρατίας κι όχι στη δική του άνοδο. Κι επειδή μιλάει για “όρια του στατιστικού λάθους” δεν υπάρχει καμία δημοσκόπηση να δείχνει κέρδη του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε φυσικά τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται της ΝΔ. Η δυσαρέσκεια κατευθύνεται σε μικρότερα κόμματα και στους αναποφάσιστους, γεγονός που σημαίνει ότι μπορούν να κερδηθούν με απόδοση των ευθυνών για το δυστύχημα, πρωτοβουλίες για αλλαγή στον σιδηρόδρομο και προβολή του έργου που έχει γίνει αυτά τα 4 χρόνια και δεν μπορεί να ακυρωθεί από όσα τραγικά συνέβησαν.

Σε τελική ανάλυση το ερώτημα ποιός μπορεί να διορθώσει όλα αυτά τα προβλήματα, θα είναι και ένα από τα ζητήματα τα οποία θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες στις εκλογές.

Δείτε επίσης: Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον ευρωπαίο επίτροπο για θέματα Δικαιοσύνης

Loading