(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ – Το φθινόπωρο ή και αργότερα η κορύφωση των εσωκομματικών διεργασιών

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, στις χθεσινές του δηλώσεις μετά τη νέα «βαριά» ήττα από τη Νέα Δημοκρατία, μίλησε για ριζικές αλλαγές στο κόμμα αλλά και για έναν ιστορικό κύκλο ο οποίος έχει κλείσει.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι θα θέσει τον εαυτό του στην κρίση των μελών του κόμματος, ενώ έκανε λόγο και για απαραίτητες τομές οι οποίες θα ανοίξουν τον δρόμο για έναν καινούριο κύκλο. «Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει από σήμερα τις ευθύνες που του ανέθεσε η λαϊκή ψήφος και θα βάλουμε μπροστά τις εργασίες για τις οριστικές αποφάσεις. Τα μέλη του κόμματος θα μας κρίνουν όλους. Είναι αυτονόητο πως σε αυτή τη διαδικασία πρώτος εγώ θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

propoli

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Έφη Αχτσιόγλου πάντως δήλωσε ξεκάθαρα χθες πως δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στο κόμμα, υπογραμμίζοντας πως «ένα αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι μόνο ατομικό λάθος, αλλά υπάρχει συλλογική ευθύνη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε χθες πως δεν υπάρχει πολύς χρόνος και η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να ανασυνταχθεί άμεσα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά και των ευρωεκλογών οι οποίες θα γίνουν το 2024.

«Ο χρόνος, προκειμένου να δουλέψουμε μεθοδικά με στόχο την ανασυγκρότησή μας, δεν είναι απεριόριστος. Ο χρονικός ορίζοντας για την επιστροφή μας, είναι οι ευρωπαϊκές εκλογές σε ένα περίπου χρόνο από σήμερα. Και πρέπει να γίνει με επιτυχία γιατί αυτό επιβάλλουν οι ανάγκες των πολιτών» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνει η συνεδρίαση των οργάνων του κόμματος στην οποία θα συζητηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα.

Το πιο πιθανό βέβαια είναι οι εσωτερικές διεργασίες να ολοκληρωθούν μετά το καλοκαίρι, και πιο συγκεκριμένα κάπου μέσα στο φθινόπωρο, ίσως και πιο μετά.

Δείτε επίσης: Εκλογές 2023 – ΣΥΡΙΖΑ: Η αριθμητική συρρίκνωση φέρνει και περιορισμούς – Δεν μπορεί να καταθέσει πρόταση μομφής

Loading