ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η «μυστική» συνάντηση Γεραπετρίτη – Όσμπορν για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Σε εκδήλωση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE με θέμα την εξωτερική πολιτική έλαβε μέρος ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Μυστική συνάντηση» είχε πριν λίγες ημέρες στο Λονδίνο – όπου παρευρέθηκε σε εκδήλωση του LSE – ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης με τον πρόεδρο του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν, για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

propoli

Ο κ. Γεραπετρίτης συμμετείχε τη Δευτέρα σε εκδήλωση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE με θέμα την εξωτερική πολιτική, την ώρα που γινόταν γνωστή η ακύρωση της συνάντησης των πρωθυπουργών Σούνακ – Μητσοτάκη.

Λίγες ώρες μετά την συνάντηση με τον Όσμπορν, μιλώντας στην εκδήλωση, ο Γ. Γεραπετρίτης δήλωσε ότι «είναι ώρα βρούμε μία σωστή λύση για να έρθουν τα Γλυπτά πίσω στην Αθήνα» και ότι «πρέπει να υποβαθμίσουμε το θέμα της ιδιοκτησίας».

«Νομίζω ξεκάθαρα ότι μπορούμε να βρούμε μια βιώσιμη λύση εντός των ορίων του βρετανικού νόμου και αλλά να αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι έχουμε διαφορετική αντίληψη περί κυριότητας» είπε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Σημειώνεται ότι μιλώντας την Πέμπτη στο podcast ‘Political Currency’ που συμπαρουσιάζει, ο κ. Όσμπορν προσδιόρισε τις πιθανότητες μιας συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση στο «50:50».

Δείτε επίσης: Σκρέκας: «Η ελληνική οικονομία κατακτά ακόμα υψηλότερη θέση στη διεθνή κλίμακα αξιολόγησης»

Loading