Η οριστική ρήξη Μητσοτάκη – Καραμανλή και η επόμενη ημέρα στη ΝΔ

Η οριστική ρήξη Μητσοτάκη – Καραμανλή και η επόμενη ημέρα στη ΝΔ

Η γλώσσα του σώματος, πολλές φορές, υποδηλώνει περισσότερα από όσα περιγράφουν οι λέξεις.

Η εικόνα του Κώστα Καραμανλή να σηκώνεται ράθυμα από την καρέκλα του, το βράδυ του Σαββάτου, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε την ατάκα «νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα» απευθυνόμενος προς την Τουρκία και η άρνησή του να τον χειροκροτήσει την ώρα που σύσσωμο το Βελλίδειο αποθέωνε τον Πρωθυπουργό, δείχνει την πραγματική διάσταση του προβλήματος που υπάρχει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Η ρήξη Μητσοτάκη-Καραμανλή είναι οριστική και άπαντες συζητούν για την επόμενη ημέρα στη ΝΔ.

Η εικόνα του βαριεστημένου Καραμανλή, ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου έκανε την ανάγκη… φιλοτιμία, συνοδεύτηκε την επόμενη ημέρα από την απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ, όταν σε ερώτηση για τις απόψεις που εκφράζουν οι Κώστας Καραμανλής και Προκόπης Παυλόπουλος για το απόρρητο και τις υποκλοπές, απάντησε κατηγορηματικά «διαφωνώ με τις απόψεις αυτές». Είναι λογικό και αυτονόητο ότι κανένας από τους δυο πολιτικούς άνδρες δεν πρέπει και δεν μπορεί να συμφωνεί με τις απόψεις του άλλου. Άλλωστε ανήκουν σε δυο διαφορετικές πολιτικές σχολές. Όμως το ζήτημα στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος παίρνει μεγάλες διαστάσεις.

Η σύμπραξη Καραμανλή – Σαμαρά δείχνει πολλά…

Ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχει κοινό μέτωπο απέναντι στις προκλήσεις της εποχής. Ο μεν Κυριάκος Μητσοτάκης προσεγγίζει το λεγόμενο Σημιτικό ΠΑΣΟΚ χάνοντας την όποια επιρροή ασκούσε στο «δεξιό» ακροατήριο, ενώ ο πρώην Πρωθυπουργός απευθύνεται εδώ και καιρό σε εθνικό ακροατήριο θίγοντας στις 6 παρεμβάσεις που έχει κάνει από το 2009 έως σήμερα ζητήματα που αφορούν τη συνολική λειτουργία της χώρας.

Το κοινό γεύμα Καραμανλή-Σαμαρά μετά το τέλος της ομιλίας Μητσοτάκη στη ΔΕΘ επίσης αποκαλύπτει ότι το κλίμα δεν είναι καθόλου καλό στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. Οι δυο τους δεν έχουν τακτική επικοινωνία και συζητούν μόνο «όταν πρέπει», καθώς εξακολουθούν να ελέγχουν ένα σημαντικό μέρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία έτσι και αλλιώς ουδέποτε στήριξε την προεδρική υποψηφιότητα του σημερινού Προέδρου του κόμματος.

Το μείζον για τη Νέα Δημοκρατία είναι ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια διελκυστίνδα αναφορικά με την αντίληψη για το ιδεολογικό προφίλ της Νέας Δημοκρατίας, αφού η σημερινή της ηγεσία μάλλον τη μετατρέπει σε ένα νέο ΠΑΣΟΚ παρά συνεχίζει να βαδίζει στο δρόμο που χάραξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Και μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη δίχως το δεξιό της «κομμάτι» δεν μπορεί να υπάρξει.

Δείτε επίσης: Συνάντηση Ν. Δένδια με τον Αμερικανό πρέσβη: Στο επίκεντρο η στρατηγική σχέση Ελλάδας -ΗΠΑ

Loading