Μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, στις 11:00 μέσω τηλεδιάσκεψης η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.
Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, θα γίνει ενημέρωση από τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλο, για την πορεία αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.
Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης, θα παρουσιάσουν το νομοσχέδιο για τη «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση», ενώ ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο για τις Οργανώσεις Κοινωνίας Πολιτών και την εθελοντική απασχόληση.
Από την πλευρά του ο κ. Βορίδης θα εισηγηθεί την καθιέρωση ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων προσωπικού, με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου, καθώς και τη διαδικασία καθορισμού ανώτατου ορίου προσλήψεων.
Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, θα εισηγηθεί την έγκριση του αναθεωρημένου Εθνικού Σχεδίου Μεταρρυθμίσεων «Ελλάδα Μπροστά».
Τέλος, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, θα εισηγηθεί την υπαγωγή στη διαδικασία της παρ. 1 του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων, έργων γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας.
Δείτε επίσης: ΕΟΔΥ: 2871 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – 47 νεκροί – 346 διασωληνωμένοι
- Καλαμαριά: Μετρό και Πόντου – Ενημέρωση της Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα δίδυμα έργα της πόλης
- Σημαντικές Συμφωνίες Ελλάδας-Αιγύπτου και Ελλάδας-Κύπρου στον τομέα της Υγείας εγκρίθηκαν με ευρεία πλειοψηφία
- Παράνομες ελληνοποιήσεις μέσω εργασίας: Θύματα αλλοδαποί πληρώνουν 7.000 ευρώ για ψευδή έγγραφα
- Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα 57χρονη για υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας
- Δήμος Θεσσαλονίκης: 60ων Δημητρίων καλωσόρισμα – Επιστροφή στις ιστορικές αγορές της πόλης
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr