Η σημασία της συναίνεσης για τη δημοκρατία και την ανάπτυξη: Η ΝΔ και οι πολιτικές της κατά του ΠΑΣΟΚ

Η σημασία της συναίνεσης για τη δημοκρατία και την ανάπτυξη: Η ΝΔ και οι πολιτικές της κατά του ΠΑΣΟΚ

Τις αιτιάσεις και τις επικρίσεις της κυβέρνησης και κυβερνητικών παραγόντων για την άρνηση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος να συναινέσει στον διορισμό Συνηγόρου του Πολίτη σχολίασε το πρωί, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, η αρμόδια για τον Πολιτικό Σχεδιασμό του κόμματος, Άννα Διαμαντοπούλου.

«Η πολιτική των συναινέσεων είναι εξαιρετικά σημαντική για τη λειτουργία της δημοκρατίας και για την ανάπτυξη σε μια χώρα. Η ΝΔ επένδυσε στην πολιτική επικοινωνία εναντίον του ΠΑΣΟΚ με αφορμή ψηφοφορίες στη Βουλή και την επιλογή του Συνηγόρου του Πολίτη», ανέφερε η κ. Διαμαντοπούλου, ενώ εξήγησε τη στάση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Η συναίνεση δεν είναι μια διαδικασία για να εκτεθεί ο αντίπαλος και έχει συγκεκριμένες αρχές και σε αρκετές χώρες οργανωμένους θεσμούς. Η συναίνεση σε όλα τα μεγάλα ζητήματα ξεκινά από την κυβέρνηση. Απαιτεί χρόνο, ωρίμανση και αμοιβαίους συμβιβασμούς. Δεν είναι μια μονομερής διαδικασία όπου κατατίθεται πρόταση για νόμο ή για άτομο και η αντιπολίτευση πρέπει να απαντήσει με ένα ναι ή ένα όχι. Αυτό είναι εκβιασμός για επικοινωνιακούς λόγους», υπογράμμισε η κλ. Διαμαντοπούλου καθιστώντας σαφή τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με την ίδια, το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε τροπολογία για το θέμα της χρηματοδότησης των «Σπαρτιατών», που απέρριψε η κυβέρνηση, ενώ θα πρέπει και η κυβέρνηση να μπαίνει στη διαδικασία αποδοχής προτάσεων της αντιπολίτευσης.

Επιπλέον, παρατήρησε ότι «η συναίνεση δεν μπορεί να χρησιμοποιείται περιπτωσιολογικά, επικεντρώνοντας στις διαφωνίες και θεωρώντας αυτονόητη τις συμφωνίες. Όταν υπάρχει πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης, είναι σωστό η κυβέρνηση να μην την απορρίπτει απευθείας (στεγαστικό, ΦΠΑ, αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς)».

Loading

Play