Συνάντηση με την Εύξεινο Λέσχη Ευρωπαίων Πολιτών είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει και τιμά την ιστορία του προσφυγικού ελληνισμού και τη συνεισφορά του στην πατρίδα μας» και στηρίζει την προώθηση της αναγνώρισης της γενοκτονίας του Ελληνισμού της Ανατολής.
Συγκεκριμένα ο κ. Φάμελλος ανέφερε: «Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες των φορέων του προσφυγικού ελληνισμού (Ποντίων, Μικρασιατών και Θρακιωτών), αλλά και των υπόλοιπων χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής που υπέστησαν γενοκτονία». Υποστηρίζουμε την προώθηση της διεθνούς αναγνώρισης της γενοκτονίας μέσα στο πλαίσιο των διεθνών πρωτοβουλιών της χώρας μας και σε όλα τα διεθνή φόρα που συμμετέχουμε, με βάση το διεθνές δίκαιο και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ο Σωκράτης Φάμελλος υποστήριξε το αίτημα για τη συγκρότηση μιας μόνιμης διακομματικής επιτροπής της Βουλής που «θα χαράξει και θα υλοποιήσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Ανατολής».
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα προβλήματα που απασχολούν τους Πόντιους ομογενείς, όπως το ζήτημα των στεγαστικών δανείων και των συντάξεων, επισημαίνοντας «την επιτακτική ανάγκη μιας οριστικής και δίκαιης λύσης» για τα ζητήματα αυτά.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι οργανώσεων που δραστηριοποιούνται προς την κατεύθυνση στήριξης του προσφυγικού ελληνισμού.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ