Η βουλή εκλέγει τον Κωνσταντίνο Τασούλα ως νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας με σίγουρες ψήφους από τη ΝΔ. Η Βουλή αναμένεται να προχωρήσει στην εκλογή του νέου προεδρεύοντος της Δημοκρατίας, επιλέγοντας τον Κωνσταντίνο Τασούλα, πρώην πρόεδρό της. Η διαδικασία εκλογής, σύμφωνα με το Σύνταγμα, έχει οδηγήσει στην τέταρτη κατά σειρά ψηφοφορία, όπου απαιτούνται 151 θετικές ψήφοι για την εκλογή του επικρατέστερου υποψηφίου. Με δεδομένο ότι η Νέα Δημοκρατία διαθέτει 156 βουλευτές, η εκλογή του κ. Τασούλα φαίνεται σχεδόν βέβαιη. Στις προηγούμενες ψηφοφορίες, ο κ. Τασούλας είχε λάβει 160 ψήφους, και αναμένεται ότι αυτό το αποτέλεσμα θα επιβεβαιωθεί και την Τετάρτη το πρωί.
Εκτός από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αναμένεται θετική στάση και από ανεξάρτητους βουλευτές, ενώ η προσοχή επικεντρώνεται στους υπόλοιπους υποψηφίους και στις πιθανές απουσίες των βουλευτών της Νέας Αριστεράς. Εάν επιβεβαιωθεί η αποχή τους, αυτό θα επηρεάσει την εκλογή της Λούκας Κατσέλη. Παράλληλα, η υποψηφιότητα του Τάσου Γιαννίτση φαίνεται να κερδίζει έδαφος.
Αμέσως μετά την εκλογή του κ. Τασούλα, ο νυν πρόεδρος του Σώματος, Νικήτας Κακλαμάνης, θα μεταβεί στο γραφείο που είχε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, προκειμένου να ενημερώσει επίσημα για τα αποτελέσματα. Όλη η διαδικασία θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της Βουλής και θα ολοκληρωθεί με έναν σύντομο διάλογο μεταξύ των δύο. Ο κ. Τασούλας θα αναλάβει τα καθήκοντά του εν μέσω αμφισβήτησης από την αντιπολίτευση για τη διαχείριση της τραγωδίας στα Τέμπη και αναμένεται να ορκιστεί πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 13 Μαρτίου.
Πηγή περιεχομένου: in.gr