Ι. Βρούτσης προς ΣΥΡΙΖΑ: Αλήθεια μας καταγγέλλετε ότι είναι αντισυνταγματικό το να ψηφίζουν όλοι οι εργαζόμενοι;

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης υπερασπίστηκε το εργασιακό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατά τη συζήτησή του στη Βουλή.

«Tο δικαίωμα στην εργασία παραμένει αναλλοίωτο, όπως και το δικαίωμα στην απεργία», ανέφερε ο κ. Βρούτσης, και τόνισε πως «Δεν θίγεται πουθενά ο πυρήνας του δικαιώματος της απεργίας. Για εμάς είναι ιερό δικαίωμα η απεργία. Απλά αλλάζουμε το πλαίσιο, ώστε να σταματήσουν μέσα από αυτό να υπάρχουν καταστρατηγήσεις».

Ο κ. Βρούτσης εξαπέλυσε επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, κόμματα τα οποία θέτουν ζήτημα αντισυνταγματικότητας άρθρων του νομοσχεδίου. «Μας καταγγέλλετε ότι είναι αντισυνταγματικό το να ψηφίζουν όλοι οι εργαζόμενοι. Αλήθεια; Δεν είναι διεύρυνση στη δημοκρατία το ότι, αφού έχουμε την τεχνολογική δυνατότητα, δίνουμε το δικαίωμα σε όλους τους εργαζόμενους να αποφασίζουν για αυτό το πολύ σοβαρό, θεμελιακό ζήτημα που αφορά τον κλάδο της δουλειάς τους, αν μπορούν να κάνουν παιδιά ή αν θέλουν; Είναι κακό το να ψηφίζουν όλοι οι εργαζόμενοι ή οι λίγοι για το δικαίωμα αυτό; Συνταγματικό ή μη συνταγματικό λοιπόν; Συνταγματικότατο να ψηφίζουν οι περισσότεροι και δημοκρατικότερο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

Επιπλέον, ο κ. Βρούτσης είπε πως οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ο ν.1876/1990 παραμένει αναλλοίωτος και σταθερός πυλώνας του εργατικού δικαίου της χώρας μας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο Γενικό Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων (ΓΕΜΗΣΟΕ):

«Είναι αντισυνταγματικό και αντεργατικό το να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι συνομιλητές του κράτους και ποιοι εκπροσωπούν εργαζόμενους και εργοδότες; Γιατί αυτό το ξεχνάτε. Διότι και οι εργοδοτικές οργανώσεις αντιδρούν στη δημιουργία του ΓΕΜΗΣΟΕ. Είναι αντιδημοκρατικό, είναι αντισυνταγματικό, είναι αντεργατικό να ξέρουμε με καθαρούς κανόνες και διαφάνεια με ποιους θα έχουμε να κάνουμε ως κράτος διαχρονικά και οι εργαζόμενοι ποιοι τους εκπροσωπούν και οι εργοδοτικές οργανώσεις; Αλήθεια; Συνταγματικό και φιλοεργατικό είναι, για να σταματήσουν να υπάρχουν οι σφραγίδες-σωματεία και οι σφραγίδες-συνδικαλιστικές οργανώσεις», είπε κ. Βρούτσης και πρόσθεσε:

«Η Νέα Δημοκρατία, διαχρονικά και σταθερά είναι ένα λαϊκό κόμμα που στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους, που θέλει την πρόοδο, τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, καλές ποιοτικές θέσεις εργασίας και καλά αμειβόμενες. Απλά εμείς τα εργαλεία τα οποία χρησιμοποιούμε είναι εργαλεία τα οποία ανοίγουν τον δρόμο στο μέλλον».

Δείτε επίσης: Κ. Χατζηδάκης – Εργασιακό: Απάντησε στις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας – Είστε με την καθυστέρηση, είμαστε με την πρόοδο

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ