Ηλιόπουλος: «Η κυβέρνηση υποτίμησε την ακρίβεια»

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος μίλησε για την ακρίβεια και για την υποτίμησε που έδειξε η κυβέρνηση.

Ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ «ανακοίνωσε ένα κονδύλι μόλις 150 εκατ. ευρώ, με τη ΝΔ να λέει τότε ότι η ακρίβεια θα είναι ένα πρόσκαιρο πρόβλημα μέχρι τα Χριστούγεννα», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμαινε ότι «το ‘καλό σενάριο’ μιλάει για τουλάχιστον 9 μήνες και πως κάποιοι αναλυτές σήμερα στις ΗΠΑ να λένε ότι ειδικά το ενεργειακό μπορεί να μας απασχολήσει για δύο χρόνια».

«Εύχομαι να μην πέσουν μέσα, αλλά πρέπει να σχεδιάζουμε και για το κακό σενάριο», τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος και κατηγόρηση την κυβέρνηση ότι «όχι μόνο υποτίμησε το πρόβλημα, αλλά με την πολιτική της πλήττει και το λαϊκό εισόδημα». Είπε ειδικότερα ότι «έκοψε 2,5 δισ. ευρώ από τους συνταξιούχους, αφού κατήργησε την επαναφορά μέρους της 13ης σύνταξης που είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2019».

Μιλώντας για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια ανέφερε ότι:

Αύξηση κατώτατου μισθού στα 800ευρώ: «η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην ευρωζώνη, που ο κατώτατος μισθός παραμένει χαμηλότερος από αυτόν που είχαμε το 2010»

Μείωση των ειδικών φόρων σε καύσιμα και αέριο: «Γνωρίζουμε ότι ειδικά το τελευταίο διάστημα οι λογαριασμοί φυσικού αερίου που έρχονται στις πολυκατοικίες είναι δύο και τρεις φορές πάνω»

Παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ: «και η κυβέρνηση να μην επιδοτεί τα υπερκέρδη των ιδιωτών στην αγορά ενέργειας»

Δείτε επίσης: ΚΙΝΑΛ: Αυτοί είναι οι νέοι τομεάρχες