Ηλιόπουλος: “Σε “ώρα ληστείας” έφερε το ασφαλιστικό στη Βουλή η κυβέρνηση

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό “102 FM” της ΕΡΤ3 – “Ληστεία για τους νέους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους” χαρακτήρισε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες αργά το βράδυ στη Βουλή η κυβέρνηση.

Ο κ Ηλιόπουλος σημείωσε με νόημα ότι “η ώρα που κατατέθηκε το ασφαλιστικό αργά το βράδυ, είναι ώρα που αντιστοιχεί …σε ληστεία και φαίνεται ότι αυτό αντικατοπτρίζει σημειολογικά το περιεχόμενο του νομοσχεδίου της ΝΔ. Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο έρχεται να τζογάρει εισφορές και συντάξεις, να βάλει τα χρήματα εργαζομένων και συνταξιούχων σε “επενδυτικό ρίσκο” και όλοι καταλαβαίνουμε πως όταν μιλάμε για επενδυτικό ρίσκο, σημαίνει ότι αυτά τα χρήματα μπορεί απλά να χαθούν”.

Πρόσθεσε δε, πως “οι μόνες που θα έχουν εξασφαλισμένα τα κέρδη τους θα είναι οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες που θα διαχειρίζονται τις εισφορές. Δεν είναι τυχαίο ότι η αναλογιστική μελέτη που επίσημα έχει κατατεθεί στη Βουλή, προβλέπει κόστος μετάβασης στο σύστημα της ιδιωτικής επικουρικής ασφάλισης, 78 δις! Ένα κόστος που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες”.

“Για το πώς θα καλυφθεί αυτό το κόστος δεν υπάρχουν πολλές επιλογές από τη ΝΔ, η πιο βαριά φορολογία ή η μείωση των συντάξεων είναι σίγουρα μέσα σε αυτές. Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες ότι η κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει χρήματα που κανονικά θα πήγαιναν για το κοινωνικό μέρισμα. Επομένως, μιλάμε πραγματικά για μια μεγάλη ληστεία σε βάρος ολόκληρης της κοινωνίας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Το ασφαλιστικό της ΝΔ βέβαια, συνδέεται άμεσα με το αντεργατικό νομοσχέδιο που πέρασε πριν λίγο καιρό”, είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Στη συνέχεια τόνισε: “Ένα νομοσχέδιο που νομιμοποιεί τα απλήρωτα 10ωρα, κάνει καθεστώς τις συλλογικές συμβάσεις, απελευθερώνει τις απολύσεις, ένα νομοσχέδιο που γενικά διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και μειώνει μισθούς, είναι “βόμβα” στα θεμέλια της κοινωνικής ασφάλισης”.

Τέλος, σχετικά με τις νέες βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια, έκανε λόγο “για τεράστια σφαγή των παιδιών από την κ. Κεραμέως και τον κ. Μητσοτάκη, με μοναδικό στόχο –όχι την ποιότητα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης όπως ψευδώς υποστηρίζουν- αλλά τη δημιουργία πελατείας για τα ιδιωτικά κολέγια”.

Δείτε επίσης: Νοτοπούλου-Αυλωνίτης: “Για ποιον δουλεύει τελικά ο κ. Θεοχάρης; Τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετεί; “