Ιμάμογλου: Προφυλακίστηκε και καλεί σε μαζικές διαδηλώσεις σε όλη την Τουρκία

Ιμάμογλου: Προφυλακίστηκε και καλεί σε μαζικές διαδηλώσεις σε όλη την Τουρκία

Ιμάμογλου προφυλακίστηκε και καλεί σε διαδηλώσεις, ενώ η νομική διαδικασία θεωρείται αθέμιτη. Προφυλακίστηκε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, το μεσημέρι της Κυριακής (23/3) και μεταφέρθηκε στη φυλακή Μαρμαρά, κοντά στην περιοχή Σιλιβρί. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι θα παραμείνει εκεί έως ότου διεξαχθεί η δίκη του με κατηγορίες περί διαφθοράς. Ο Ιμάμογλου καλεί σε μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα κατά της προφυλάκισής του και δηλώνει ότι δεν πρόκειται ποτέ να υποκύψει. Αναφέρει ότι η νομική διαδικασία σχετική με την προφυλάκισή του συνιστά μια πλήρη εξωδικαστική εκτέλεση που ισοδυναμεί με προδοσία κατά της Τουρκίας.

Η ανάρτησή του στο Χ υπογραμμίζει την αντίθεσή του στην απόφαση, αναφέροντας: Αγαπητοί πολίτες, η Τουρκία σήμερα ξύπνησε σε μια μεγάλη προδοσία. Η διεξαγόμενη διαδικασία δεν είναι μια νομική διαδικασία αλλά μια πλήρης yargısız infaz. Καλεί τον λαό να αναλάβει δράση για τη δικαίωση των δικαιωμάτων τους, επαναλαμβάνοντας τη σημασία αυτής της μάχης για το μέλλον της χώρας.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε την αναστολή των καθηκόντων του Ιμάμογλου ως δημάρχου, ένα προσωρινό μέτρο, ενώ το δημοτικό συμβούλιο της Κωνσταντινούπολης, με πλειοψηφία το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), αναμένεται να εκλέξει άμεσα τον διάδοχό του.

Η φυλακή Μαρμαρά, γνωστή και ως φυλακές της Σηλυβρίας, βρίσκεται στα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης και είναι η μεγαλύτερη σωφρονιστική εγκατάσταση στην Ευρώπη, με συστήματα διπλής επιτήρησης σε όλη την έκτασή της. Έχει χωρητικότητα 10.904 κρατουμένων και περιλαμβάνει πλήθος εγκαταστάσεων για την υποστήριξη της αποκατάστασης των κρατουμένων.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play