Ιταλία: Οκτάωρη γενική απεργία με σύνθημα «μαζί για την δικαιοσύνη» για τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης Ντράγκι

Οκτάωρη γενική απεργία προκηρύχθηκε σήμερα στην Ιταλία

Δύο από τα μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας, τα Cgil και Uil προκήρυξαν σήμερα οκτάωρη γενική απεργία, ως ένδειξη διμαρτυρίας για τον νέο κρατικό προϋπολογισμό της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι και την ελλιπή στήριξη των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Επιπλέον, η μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος της χώρας χαρακτηρίζεται επίσης ανεπαρκής.

Από την απεργία απέχει η Cisl, η τρίτη μεγάλη συνδικαλιστική οργάνωση της Ιταλίας, καθώς υποστηρίζει ότι σε μία κρίσιμη περίοδο, αυτή της πανδημίας του κορονοϊού οι διεκδικήσεις πρέπει να γίνουν με διαφορετικό τρόπο.

Στην απεργία συμμετέχουν όλοι οι παραγωγικοί τομείς, με εξαίρεση τον υγειονομικό (εξαιτίας της κατάστασης έκτακτης ανάγκης), τους εκπαιδευτικούς, καθώς και τους οδοκαθαριστές και τους εργαζόμενους στην αποκομιδή των αποριμμάτων.

Η κεντρική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη και μιλήσουν υπεύθυνοι της Cgil και της Uil. Θα γίνουν συγκεντρώσεις και στο Μπάρι (Απουλία), στο Παλέρμο (Σικελία), στο Κάλιαρι (Σαρδηνία), καθώς και στο Μιλάνο με κεντρικό σύνθημα: «μαζί για την δικαιοσύνη».

Πιθανή είναι και η συμμετοχή αστυνομικών στην απεργία, ενώ η μεγαλύτερη συμμετοχή εργαζομένων προβλέπεται στον τομέα των σιδηροδρομικών συνδέσεων και των αστικών συγκοινωνιών.

Δείτε επίσης: Ισημερινός: Oι αρχές απαγόρευσαν τους εορτασμούς σε δημόσιους χώρους