Κ. Μπογδάνος στην politic: «Ακραίος πολιτικός εγωισμός να μην προχωρήσουμε μαζί, όσοι συμφωνούμε στις αρχές της Εθνικής Συμφωνίας»

«Είμαστε μακριά από τα άκρα, τα οποία έχουν στην ατζέντα τους να καταλύσουν το πολίτευμά μας. Και από τα μαύρα αλλά και από τα κόκκινα άκρα», τονίζει σε συνέντευξή του στην politic.gr, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Α’ Αθήνας μιλά για τις επτά αρχές που διέπουν το νέο πολιτικό φορέα, «Εθνική Συμφωνία», ο οποίος αναμένεται να λειτουργήσει ως φορέας συνεργασίας με άλλα κόμματα ενόψει των επικείμενων εκλογών, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση έχει γυρίσει εδώ και καιρό την πλάτη στην κοινωνία. «Φθάσαμε η αγοραστική δύναμη του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα να είναι μικρότερη σε σχέση με την αντίστοιχη στη Ρουμανία.

propoli

»Η κυβέρνηση καλείται να άρει τη βαριά συνέπεια που έχει όλο αυτό το σκηνικό στην Ουκρανία στην οικονομική ζωή των πολιτών, όμως αυτό δε γίνεται μόνο με το να δίνεις επιδόματα, αυτό γίνεται με το να ελέγχεις την χονδρική αγορά. Το έχουν κάνει οι Ρουμάνοι…Οι Έλληνες έχουμε μεγαλύτερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ από τους Ρουμάνους, αλλά στο τέλος της χρονιάς ο Ρουμάνος έχει μεγαλύτερο διαθέσιμο εισόδημα από τον Έλληνα, του μένουν περισσότερα στην τσέπη. Επίσης, τι θα πει “ειδικός φόρος κατανάλωσης” που έχουμε μόνο εδώ; Ο ΦΠΑ πρέπει να είναι τόσο υψηλός;».

Δείτε όλη τη συνέντευξη:

«Πάμε να εκπροσωπήσουμε όσο καλύτερα και εντιμότερα μπορούμε τον κόσμο που είναι πολιτικά ορφανός»

Σύμφωνα με τον κ. Μπογδάνο, μετά το Πάσχα θα γίνουν οι ανακοινώσεις σχετικά με τη δημιουργία του νέου κόμματος που θα προκύψει μετά τις διαβουλεύσεις των πολιτικών προσώπων που συμμερίζονται τις αρχές της Εθνικής Συμφωνίας: «Η προτροπή ότι κάτι πρέπει να γίνει στο χώρο των φιλελεύθερων πατριωτών, των λογικών δημοκρατικών που έχουν Ελλάδα στην καρδιά τους και αγαπούν την ελευθερία, είναι γενική και δεν απευθύνεται σε εμένα προσωπικά. Η ΝΔ από τη στιγμή που αποφάσισε στρατηγικά να στραφεί προς τα αριστερά, να καλύψει ένα κομμάτι των κεντροαριστερών ψηφοφόρων και να τοποθετήσει σε θέσεις κλειδιά της κρατικής μηχανής ανθρώπους που προέρχονται από τα αριστερά, ακολουθώντας παράλληλα πολιτικές στην οικονομία που καμία σχέση δεν έχουν με τη φιλελεύθερη αντίληψη, άφησε ένα χώρο ο οποίος είναι ακάλυπτος. Δική μου πρωτοβουλία είναι να καλέσω αυτό το ακροατήριο και να συμφωνήσουμε σε 7 βασικές αρχές: 1. Νομοκρατία 2. Ισονομία 3. Οικονομική ελευθερία 4. Εθνική κυριαρχία 5. Εθνική ταυτότητα 6. Δικαιοσύνη 7. Αστική δημοκρατία».

«Όσοι συμφωνούμε σε αυτές τις αρχές δεν έχουμε δικαιολογία να μην προχωρήσουμε μαζί. Όποιος θέλει να το πάρει μόνος του επιδεικνύει ακραίο πολιτικό εγωισμό και δίνω εγώ πρώτος το παράδειγμα, διότι κάποιοι μπορεί να πουν “Είναι βουλευτής οπότε πρέπει να είναι και απαραιτήτως και ο πρόεδρος ενός κόμματος που θα προκύψει”. Όχι, εγώ θέτω την ιδιότητά μου στην υπηρεσία του σκοπού και πάμε να εκπροσωπήσουμε όσο καλύτερα και εντιμότερα μπορούμε τον κόσμο που είναι πολιτικά ορφανός», αναφέρει ο κ. Μπογδάνος.

«Η ΕΡΤ δε βρήκε δύο λεπτά για να αναφέρει “Εν ενεργεία βουλευτής προανήγγειλε πολιτικό κόμμα”»

Η Ελλάδα είναι προβληματική χώρα σε ζητήματα ελευθερίας του Τύπου, σύμφωνα με τον κ. Μπογδάνο.

«Η κυβέρνηση επικαλείται το φιλελευθερισμό σε κάθε ευκαιρία ως κάτι που είναι πολύ κεντρικό στις αρχές που την αφορούν. Αυτό δεν είναι άσχετο και με το γεγονός ότι είμαστε τελευταίοι στην ΕΕ και στο δείκτη οικονομικής ελευθερίας.

»Το Σύνταγμα λέει ότι όλα τα ΜΜΕ είναι υπό τον άμεσο έλεγχο του κράτους και υποχρεούνται να προβάλλουν και να επικοινωνούν τις ειδήσεις με αντικειμενικότητα. Η ΕΡΤ έχει 200 εκατομμύρια προϋπολογισμό το χρόνο, αλλά δεν έχει δύο λεπτά για να αναφέρει “Εν ενεργεία βουλευτής προανήγγειλε πολιτικό κόμμα”. Όταν η ΕΡΤ δεν έχει την ευαισθησία να ανταποκριθεί στο θεσμικό της ρόλο όπως ορίζεται στο Σύνταγμα, τότε κάτι είναι σάπιο στο βασίλειο Δανιμαρκίας».

«Αυτό που προτείνουμε με την Εθνική Συμφωνία είναι μακριά από το μοντέλο της Ουγγαρίας. Ωστόσο, ο Ορμπάν είναι ένας σημαντικός συντηρητικός ηγέτης και μαζί με τον Γιάνσα και τον Μοραβιέτσκι συγκροτούν ένα μπλοκ που ξαναφέρνουν στο προσκήνιο έννοιες όπως του έθνους, της ταυτότητας, της χριστιανικής θρησκείας, του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής. Το ότι αυτές οι χώρες έχουν αντισταθεί στην εισαγωγή λαθρομεταναστών, στην ασυδοσία των ΜΚΟ που εδώ έχουν φάει 2,4 δις τα τελευταία χρόνια, το ότι προασπίζονται τα σύνορά τους, αυτό δημιουργεί ένα τετελεσμένο στην Ευρώπη πολύ χρήσιμο. Είμαι απέναντι στη λογική Ορμπάν σε ότι έχει να κάνει με τον έλεγχο των μέσων. Εγώ δεν πιστεύω ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να ελέγχουν τα ΜΜΕ πολλώ μάλλον τη δικαιοσύνη», τονίζει ο ίδιος.

Δείτε επίσης: Ο Μητσοτάκης αναζητά εναγωνίως ένα success story για να μπει στην τελική ευθεία των εκλογών

Loading