Κ. Μάλαμα: Η κυβέρνηση υποβιβάζει το Διαβαλκανικό Φόρουμ της Θεσσαλονίκης σε κομματική ημερίδα

Η βουλευτής Χαλκιδικής Κυριακή Μάλαμα σε δήλωσή της κατηγορεί την κυβέρνηση για μετατροπή του Διαβαλκανικού Φόρουμ της Θεσσαλονίκης σε “κομματική ημερίδα”.

Όπως επισημαίνει η κ. Μάλαμα, το Διαβαλκανικό Φόρουμ της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συμμετείχαν Πρωθυπουργοί και αξιωματούχοι από όλα τα Βαλκάνια, ενώ φέτος έχει μετατραπεί σε ημερίδα, απ’ όπου “παρελαύνουν” κυβερνητικοί παράγοντες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κ. Μάλαμα:

Το Διαβαλκανικό Φόρουμ της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ως ένας θεσμός εμβάθυνσης της συνεργασίας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Βαλκανικής. Το όραμα μας ήταν να καταστεί ο θεσμός αντίστοιχος του Φόρουμ των Δελφών, με έμφαση στην προοπτική της κοινής μακροπεριφερειακής ανάπτυξης των Βαλκανίων.

Επί των ημερών της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο Διαβαλκανικό Φόρουμ συμμετείχαν πρωθυπουργοί, υψηλοί αξιωματούχοι και τεχνοκράτες από όλες τις βαλκανικές χώρες, σε ένα διήμερο πυκνών και παραγωγικών συζητήσεων.

Δυστυχώς, η φετινή διοργάνωση του Διαβαλκανικού Φόρουμ, η οποία ξεκινάει σήμερα, είναι αισθητά πιο περιορισμένη και φιλόδοξη. Οι δύο ημέρες πυκνών συνεδριών συμπυκνωθήκαν σε μια ημερίδα μερικών ωρών, από την οποία θα παρελάσουν, “επί τη ευκαιρία”, όσο το δυνατόν περισσότεροι κυβερνητικοί παράγοντες. Και το ερώτημα που εύλογα τίθεται είναι ένα. Γιατί ο κύριος Καλαφάτης που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης έχει συρρικνώσει τόσο την ύλη του Φόρουμ; Γιατί φέτος το Διαβαλκανικό Φόρουμ μεταβλήθηκε σε κομματική ημερίδα;

Δείτε επίσης: Βαρουφάκης: Αν είχαμε βγει από το ευρώ, σήμερα θα ήμασταν πολύ καλύτερα (vid)