Κ. Μάλαμα: Ο εμπαιγμός των νέων ελατοπαραγωγών του Ταξιάρχη δεν θα μείνει αναπάντητος

«Η δημοσίευση των αποτελεσμάτων των ενδικοφανών προσφυγών των νέων γεωργών φυτωριούχων ελάτης του Ταξιάρχη καταδεικνύει το μέγεθος του εμπαιγμού που υφίστανται οι εν λόγω παραγωγοί από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις των εν λόγω ελατοπαραγωγών απορρίφθηκαν σε πρώτο βαθμό μετά από αλλεπάλληλες παλινωδίες και μέσα από έγγραφα και “συνεννοήσεις” που πηγαινοέρχονταν από τον Πολύγυρο στην Αθήνα», τονίζει η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Και συνεχίζει: «Τότε είχαμε καταγγείλει ότι οι αρχικές θετικές γνωμοδοτήσεις είχαν σβηστεί με το χέρι και είχαν αλλαχθεί εκ των υστέρων. Είχαμε μάλιστα δημοσιεύσει και τα σχετικά έγγραφα. Το αιτιολογικό που επικράτησε τελικά τότε ήταν ότι τα φυτώρια ελάτης δεν ήταν φυτώρια αλλά “καλλιέργειες δασικών δέντρων”. Τώρα στις ενδικοφανείς προσφυγές ο λόγος της απόρριψης είναι άλλος. Το νέο αιτιολογικό είναι ότι τα φυτώρια αυτά είναι τελικά φυτώρια κι όχι “καλλιέργειες”, αλλά δεν είναι αδειοδοτημένα από το Δασαρχείο. Όλοι όμως γνωρίζουν ότι τα φυτώρια καλλωπιστικών φυτών δεν αδειοδοτούνται από το Δασαρχείο αλλά από τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Δυστυχώς ο πραγματικός λόγος της απόρριψης είναι άλλος και τον έχουν καταλάβει όλοι. Η κυβέρνηση δεν θέλει την ανάπτυξη της ελατοκαλλιέργειας και δεν προστατεύει το αγροτικό αυτό προϊόν και τους παραγωγούς του. Οι κυβερνητικοί παράγοντες ξέρουν μόνο να φωτογραφίζονται δίπλα στα στολισμένα έλατα, αλλά αδιαφορούν για τους νέους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με την δυναμική αυτή καλλιέργεια. Εμείς δηλώνουμε και πάλι ότι θα παραμείνουμε στο πλευρό των αδικημένων φυτωριούχων ελάτης και θα τους στηρίξουμε σε κάθε προσπάθεια αναζήτησης του δίκιου τους».

Δείτε επίσης: Ηλιόπουλος: «Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και δεν διαψεύδει ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων»