Κ. Νοτοπούλου για ΚΔΑΠ: «Η κυβέρνηση δεν βρίσκει χρήματα για να μπορέσουν τα παιδιά της ελληνικής κοινωνίας να πάνε σχολείο»

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου μίλησε στην εκπομπή «Οι Απέναντι» στο Atlas TV και στους δημοσιογράφους Σταύρο Οραήλογλου και Χρήστο Τσαλικίδη

Η κα Νοτοπούλου σχολίασε το ζήτημα των ΚΔΑΠ, από τα οποία φέτος έχουν μείνει εκτός 85.000 παιδιά. Στη Θεσσαλονίκη, εκτός ΚΔΑΠ έχουν μείνει 15.000 παιδιά και πιο συγκεκριμένα, στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου της δυτικής Θεσσαλονίκης τα μισά παιδιά έχουν μείνει εκτός.

propoli

«Η κυβέρνηση έχει εντελώς διαφορετικές προτεραιότητες. Προκρίνει τα συμφέροντα που «ντιλάρει», προκρίνει τα golden boys, τους παχυλούς μισθούς και τα μπόνους που δίνουν στον εαυτό τους, προκρίνει τις ιδιοτικοποιήσεις, προκρίνει το ξεπούλημα, προκρίνει τις απευθείας αναθέσεις 8 δισ., αλλά δε βρίσκει χρήματα για να πληρωθούν εκπαιδευτικοί και να μπορέσουν τα παιδιά της ελληνικής κοινωνίας να πάνε στο σχολείο. Έχει ξεκινήσει ο Σεπτέμβρης, οι γονείς δουλεύουν και αγωνιούν τι θα κάνουν τα παιδιά τους.» αναφέρει σχετικά η κα Νοτοπούλου.

Και συνεχίζει λέγοντας πως «Η παιδεία και η υγεία είναι πολυτέλεια και για την κα Κεραμέως και για τον κ. Πλεύρη και για τον κ. Μητσοτάκη. Αλλά νομίζω ότι οι γονείς θα δώσουν την απάντησή τους σε αυτές τις εκλογές, διότι ξέρουν ποιος έφερε τα σχολικά γεύματα, ποιος έκανε προσλήψεις στο δημόσιο σχολείο μετά από χρόνια, ποιος στήριξε το δημόσιο πανεπιστήμιο και ποιος τώρα φέρνει τα ΜΑΤ να φυλάξουν την πανεπιστημιακή αστυνομία και να δέρνουν τα παιδιά τους που είναι φοιτητές.»

Απαντώντας σε ερώτηση για τους «αιώνιους» φοιτητές η κα Νοτοπούλου εξηγεί πως «Η πολιτεία πρέπει να βοηθήσει τον φοιτητή, να τον πείσει, να τον υποστηρίξει.» Το πανεπιστήμιο «χρειάζεται περισσότερους ακαδημαϊκούς, δεν είναι θέμα δεξιού ή αριστερού, είναι θέμα απλής λογικής πως χρειαζόμαστε περισσότερη επένδυση στην έρευνα, Να κρατήσουμε τους νέους ερευνητές εδώ, αντί να τους διώξουμε. Άρα, όλα αυτά που λέγονται είναι απλά αντιπερισπασμοί σαν αυτούς του κ. Πιτσιόλα» προσθέτει.

Μιλώντας και για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια η ίδια λέει «Δεν νιώθω ασφαλής όταν η Ελληνική Αστυνομία αντί να φυλάει τις γειτονιές, φυλάει τους Ειδικούς Φρουρούς που έχουν προσληφθεί. Αυτή ήταν η ανάγκη της σημερινής Ελλάδας; 15.000 προσλήψεις σε ειδικούς φρουρούς; Με ποια εκπαίδευση; Με ποια δημοκρατική εκπαίδευση; Είναι προφανές πως έχουμε ένα καθεστώς Μητσοτάκη το οποίο χτίζει παρακράτος και χρήζει μηχανισμούς καταστολής

Δείτε επίσης: Xρ. Σταϊκούρας: Αύξηση ΑΕΠ 5,3% – Διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης

Loading