(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Κ. Νοτοπούλου: «Τι έκανε η Αστυνομία για να προστατεύσει τη Γυναίκα που πήγε να ζητήσει βοήθεια;»

Γυναικοκτονία- ΣΥΡΙΖΑ- Κατερίνα Νοτοπούλου- «Τι έκανε η Αστυνομία για να προστατεύσει τη Γυναίκα που πήγε να ζητήσει βοήθεια;»

Με αφορμή την πρόσφατη γυναικοκτονία της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους η Κατερίνα Νοτοπούλου, βουλεύτρια Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Πρόνοιας δήλωσε τα εξής:

propoli

«Πόσες ακόμη Γυναίκες θύματα Έμφυλης Βίας πρέπει να θρηνήσουμε μέχρι να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα;», «μια γυναίκα έπεσε νεκρή από το χέρι του συντρόφου της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, όπου είχε μεταβεί λίγα λεπτά νωρίτερα προκειμένου να καταγγείλει το σύντροφό της και να ζητήσει βοήθεια».

Η κ. Νοτοπούλου τονίζει ότι τα ερωτήματα είναι αμείλικτα ενώ τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα συγκλονίζουν. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Τι έκανε η Αστυνομία για να προστατεύσει τη Γυναίκα που πήγε να ζητήσει βοήθεια; Γιατί έφυγε δίχως να λάβει τη βοήθεια που ζήτησε; Αληθεύει ότι η 28χρονη γυναίκα ζήτησε συνοδεία περιπολικού για να πάει σπίτι της αλλά λόγω υποστελέχωσης του Α.Τ έφυγε χωρίς να λάβει καμία βοήθεια; Αληθεύει ότι στο παρελθόν η 28χρονη γυναίκα είχε υποβάλλει μήνυση για ξυλοδαρμό και βιασμό τον πρώην σύντροφό της;».

Σημειώνει μάλιστα ότι «δυστυχώς, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μια γυναίκα καταγγέλλει την κακοποίησή της στις αρχές και τελικά δολοφονείται, αποδεικνύοντας με τον πιο τραγικό τρόπο πως οι προσπάθειες που γίνονται για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας δεν είναι αρκετές». Ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι «απαιτείται επαρκής στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων ενδοοικογενειακής βίας αλλά και των κοινωνικών υπηρεσιών με λειτουργία ξενώνων φιλοξενίας για κακοποιημένες γυναίκες με αυξημένη χρηματοδότηση και μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό. Με ενίσχυση του Δικτύου Δομών για την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας».

«Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για να μην λείψει ξανά Καμία» δηλώνει η Κ. Νοτοπούλου αναφερόμενη στο φαινόμενο των γυναικοκτονιών που μαστίζει στην Ελλάδα»

Δείτε Επίσης:Γυναικοκτονία – Άγιοι Ανάργυροι: Αυτοί είναι ο δράστης και το θύμα – Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία

Loading