Κ. Πετρίδης στην politic: «Με Πρόεδρο το Νίκο Ανδρουλάκη αισιοδοξούμε να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας» (vid)

Ο κ. Πετρίδης σχολίασε και την παρουσία παλιών στελεχών στο συνέδριο που έγραψαν τη δική τους ιστορία στην παράταξη.

Συνέντευξη: Δημήτρης Κετικίδης

Κάμερα: Χρίστος Φιλιππούδης

Ο πολιτευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κώστας Πετρίδης μίλησε στην κάμερα της politic και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο μήνυμα που περνάει το 3ο συνέδριο.

Αρχικά είπε πως «είναι πολύ σημαντικό και πολύ αισιόδοξο για εμάς να βλέπουμε ανθρώπους που συνέβαλλαν τα μέγιστα σε αυτήν την παράταξη και στα εύκολα και στα δύσκολα χρόνια».

Μιλώντας για τη στιγμή που προβλήθηκε το βίντεο που ήταν αφιερωμένο στη Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι «είδαμε ένα βίντεο το οποίο ήταν άκρως συγκινητικό. Τιμήσαμε τη Φώφη Γεννηματά η οποία ήταν ένας σημαντικός πυλώνας για την παράταξη, όταν στα δύσκολα την κράτησε όρθια και ζωντανή».

«Με Πρόεδρο τον Νίκο Ανδρουλάκη αισιοδοξούμε να πάμε ένα βήμα παραπάνω, να επαναφέρουμε τη σοσιαλδημοκρατία εκεί που πραγματικά ανήκει δηλαδή να φτάσουμε σταδιακά στη διακυβέρνηση της χώρας» είπε στη συνέχεια.

Έπειτα σχολίασε την πολύκροτη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και την ομιλία του στο Κογκρέσο λέγοντας πως «αξιολογείται θετικά υπό την έννοια ότι όποτε η Ελλάδα προβάλει τη θέση της και τη δύναμή της στο εξωτερικό είναι θεμιτό.

Καλό θα είναι σ’ αυτήν την προσπάθεια που έκανε ο Πρωθυπουργός να βάλει πρώτα τα ζητήματα του αναθεωρητισμού της Τουρκίας. Να καταδικάσουν δηλαδή οι ΗΠΑ τις βλέψεις που έχει η Τουρκία και τις καθημερινές παραβιάσεις που γίνονται στον εναέριο χώρο μας και να μη συνεχίζει να την εξοπλίζει».

Δείτε επίσης: Κώστας Πετρίδης: Η Δημοκρατική Παράταξη επιστρέφει σε ρόλο πρωταγωνιστή (audio)